Tízből egy


Érdemes elgondolkoznunk: mi hová tartozunk, miről gondolkozunk és mit cselekszünk ? Most még van idő változtatni, de az ajtók nemsokára bezárulnak. Sándor

"Bátorítsuk egymást, mivel közeledik az a nap"

Részlet John Saunders Az igaz imádatról c. igehirdetéséből

Néha a keresztyénséget a tíz lepráshoz hasonlítom a Lukács 17-ben. Tíz leprás kiáltott az Úr Jézus segítségéért. Távolról kiáltottak oda neki, mivel tisztátalanok voltak: „Könyörülj rajtunk!” Végül az Úr azt mondta nekik: „Menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak bizonyságul”, és útközben megtisztultak.

Nem tudom, mennyit tudtok a lepráról. Ez egy halálra ítélt állapot volt. Nem gyors, hanem lassú halál, centiméterenként. Minden végtag elkezd rohadni. Egy szörnyű halálnem. De így élni is szörnyű. És el tudom képzelni azt a tíz leprást, amint mennek és közben észreveszik, hogy megtisztultak. És elképzelem az elsőt, hogy mit gondolhatott: „Ó, a családom, a gyerekeim és a feleségem, nem láttam őket már három éve, el kellett hagynom őket, mert leprás,  tisztátalan lettem, és most újra átölelhetem a gyerekeimet és a feleségemet”, és örvendezve elfut a falujába. Milyen szép dolog!

A második ezt gondolhatta: „Lévita vagyok, egész életemben…

View original post 256 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezetépítés, Tanítások | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .