Az Ige hallása iránti szomjúság – David Wilkerson

HOVÁ járunk ÉTKEZNI?

Mikeás 7. fejezete  egy nagyon erőteljes üzenetet tartalmaz, amit valaha egyáltalán hirdettek az Új-Szövetséggel kapcsolatban. Ebben a meglepő igehirdetésben Mikeás a természetes Izraelről beszél – ugyanakkor a Jézus Krisztus gyülekezetéről is ezekben az utolsó napokban. Az igehirdetését egy szívszaggató kiáltással kezdi — az egyik, hogy szellemileg kiéhezett hívőkről hall mindenfelé a világon ma: “Jaj nékem, ….. egy enni való gerezd sem maradt” (Mikeás 7:1).

Mikeás egy éhínség hatását írja le Izraelben — az étel és az Isten szava iránti éhséget. Ez hangzik el Ámosnak egy korábbi próféciájában is, ahol az Úr mondja:

“Ímé, napok jőnek, …. és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér után való éhséget, sem víz után való szomjúságot, hanem az Úr beszédének hallgatása után. ….Futkosnak, hogy keressék az Úrnak beszédét, de nem találják meg. ” – Ámos 8:11–12.

Izraelben aratás ideje volt és a szőlőkön tönkrement szemek voltak, de fürtök nem voltak a szőlővesszőkön. Mikeás megfigyelte, hogy az emberek bementek a szőlőkbe, hogy szőlőt szedjenek, de nem találtak semmit. Prófétikus szemével Mikeás sokaságot látott az utolsó napokban egyik helyről a másoikra futkározva azt keresve, hogy meghallják Isten igazi szavát. Olyan hívőket látott, akik gyülekezetről gyülekezetre, ébredésről ébredésre, nemzettől nemzethez futkároznak –  mindnyájan azt keresve, hogy megelégítsék az éhségüket, szomjúságukat valamivel, hogy táplálják a szellemüket. Az ő kiáltásuk még mindig hallik: “Jaj nékem, ….. egy enni való gerezd sem maradt!”

Nagy éhínség van a földön. A többség mindenfelé szellemi táplálák után futkos, csupán egy maradék az, akik valóban vágynak Isten szavára (lásd Mikeás 7:14, 18). Ez bizonyára igaz ma is, mint igaz volt az ókori Izraelben. Néhány keresztyén ma valóban éhes, hogy hallja Isten tiszta szavát. A többség azonban Szodoma almájával hizlalja magát és elferdült evangélium szalmájával táplálkozik.

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Magyar tanítások, próféciák, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s