“Elveszítettük a keresztyénséget” – Andrew Strom

 We have lost the Christianity by Andrew Strom

PDF formátumban letölthető itt: Elveszítettük a kereszténységet

A mai – hetente kellemes szórakozást kínáló – mega-gyülekezetek ezreinek ellenére, azt szeretném mondani, hogy elveszítettük a keresztyénséget. A keresztyén könyvek, amik ma megtalálhatók minden Walmartban, tradicionális keresztyén művészek “üzleteiben”, keresztyén mega-könyvesboltokban, a CD-k, DVD-k és Biblia tanulmányok ellenére, azt szeretném mondani nektek, hogy elveszítettük a keresztyénséget.

A peremvárosokban lévő – pasztell színű, kényelmes padsoraikkal, kivetítőkkel és 30 000 $-os hangtechnikai rendszerekkel felszerelt – pazar Katedrálisok (‘Karizmatikusok’ vagy nem) ellenére, azt szeretném mondani nektek, hogy véglegesen elveszítettük a keresztyénséget.

Akkor hagytuk magunk mögött, amikor kivonultunk a belvárosban lévő gyülekezeteinkkel  a “kényelmes” külvárosokba. Magunk mögött hagytuk azzal is, hogy abbahagytuk az utcai csavargók befogadását az összejöveteleinken és csupán a “tiszteletre méltó” embereket kezdtük örömmel fogadni. Magunk mögött hagytuk továbbá, amikor abbahagytuk a “kereszt felvételének” hirdetését és odafordultunk egy siker-evangéliumi módszerhez: ‘Hét lépés a legjobb élethez most.’

A kellemes kertvárosi hangulat, a simára nyírt pázsitok közepette elveszítettünk egy igazi dolgot. Valami módon az “épület fontossága” és egy jobb ‘fogászati ellátás’ szemlélete miatt magunk mögött hagytuk az igazi keresztyénséget. Azonban nem ez a legrosszabb ebben. A legrosszabb az, hogy nem tudjuk hogyan szerezzük azt vissza. Vagy esetleg nem is AKARJUK egyáltalán visszaszerezni? Egyszerűen nem bírjuk elviseli a gondolatot, ugye? Ezekután körbevezetünk a szép ragyogó autóinkban a kellemes műanyag játékainkkal a kertvároson, és meglátogatjuk a “gyülekezetet”, ahogyan egy héten kétszer két órára megismertük azt. Olyan kényelmes, elkényeztetett életet élünk, amiről a földön élő sok milliárd ember nem is álmodhat. A föld lakosait számítva ez csupán a “felső” 10% életmódja (ez teljes egészében a szem kívánságának a bűne) és egyáltalán nem hasonlít arra, amit Jézus példaként adott. A szomorú az, hogy egyáltalán nem is FOGLALKOZUNK azzal, hogy elveszítettük az eredeti (igazi) keresztyénséget. Túl elfoglaltak vagyunk. Ne zavarj minket ilyen beszéddel!

Minden rendben lesz, mondja nekünk az igehirdető. A végén mindannyian a mennybe megyünk. Mi itt mindannyian “rendes” emberek vagyunk. “Elimádkoztuk a kis imát”: ‘Átadtuk a szívünket az Úrnak’.

Óh igen. Mi mindannyian megtettük azt, nem? Mi itt mindannyian jó külvárosi gyülekezetbe járók vagyunk.

De mi ez? Mi ez a mennydörgő hang, amit hallok? “ELHAGYTATOK ENGEM”. De URAM… de URAM….’

“Azt mondtam: ‘ELHAGYTATOK ENGEM’. Ne hívjatok engem Úrnak! Valójában sohasem éltetek úgy, mintha az Uratok lettem volna és ismertetek volna engem. Éhes voltam és nem adtatok ennem; szomjas voltam, és nem adtatok innom; jövevény voltam, és nem fogadtatok be; mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel; beteg voltam és börtönben voltam és nem látogattatok meg….”

Barátaim! Mi az igazi keresztyénség lényege, amit elvesztettünk? A Jakab levele nagyon egyszerűen leírja: “Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.” (Jakab 1:27). Ámen.

Érezd szabadnak magad arra, hogy sokszorosítsd és mások számára is eljuttasd ezt az írást vagy “linkeld” be azt.

Fordította: Abonyi Sandor

2012-02-25

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Sandor szerint:

    Reblogged this on keskeny út – narrow way and commented:

    Az archív állományban lévő írások közül szeretném feleleveníteni ezt az írást, mert igen aktuális mai is! Sándor

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s