Elveszítettük az evangéliumot – Andrew Strom

We have lost the Gospel by Andrew Strom

http://www.johnthebaptisttv.com/weve-lost-the-gospel/

PDF formátumban letölthető itt: Elveszítettük az evangéliumot

A világ számára nem történhetett volna rosszabb dolog, mint hogy a gyülekezet elveszítette az evangéliumot. Történhetnek velünk terrorista támadások százai, fölrengések vagy hurrikánok, de egyik sem lehet olyan nagy tragédia, mint ez az egy dolog, hogy ELVESZÍTETTÜK AZ EVANGÉLIUMOT. Semmihez sem lehet hasonlítani ezt a katasztrófát – semmihez.

Amikor elveszíted az evangéliumot, akkor elveszíted a megváltást. Az emberek valójában már nem tudnak megtérni. (Emlékezzünk Pál szavaira, aki azt mondta, hogy az evangélium “ISTEN EREJE a megtérésre”). Amikor az emberek valójában már nem térnek meg, akkor elveszítjük a gyülekezetet is. Ha nincs igazi evangélium = nincs igazi gyülekezet.

Az emberek azt mondják nekem, hogy túlságosan dramatizálom a helyzetet. Akkor azt szeretném mondani nektek, hogy nem vagyok eléggé drasztikus. Valójában, ha 1000 megafonon keresztül kiáltanám is közvetlenül a fületekbe, akkor sem tudnám eléggé hansúlyozni, hogy mennyire katasztrófális, rettenetes és borzasztó az a helyzet, amiben a mai visszacsúszott nyugati gyülekezetek szemmel láthatóan vannak: elvesztették az evangéliumot. És ezzel a cselekedetükkel elveszítették a létezés igazi okát.

Mindenkinek azt mondjuk, hogy csak azt kell tenni, hogy mondjanak el egy kis gépies imát “elfogadva Jézust, mint személyes megváltójukat”. Mondd meg nekem! Hol van ilyen cselekedet a Szentírásban? Vagy egyáltalán olyan, ami hasonlít ilyen cselekedetre? Tudunk egyetlen személyre is visszaemlékezni a Bibliában, aki ilyen módon cselekedett és vált keresztyénné? Bármelyik apostol az Apostolok cselekedetei könyvében mondta valaha is valakinek azt, hogy “csak ismételd el ezt a kis imát utánam? Vagy “csendben nyújtsd fel a kezed – nem szükséges, hogy bárki is lássa”? Emlékszel BÁRKIRE a Szentírásban, aki bármi ehhez hasonló dolgot tett volna?

Nem, nincs ilyen. Azért nincs, mert senki sem tett ilyet. Ez az egész egy modern termék – az egész egy kitaláció. Ez egyáltalán nem a megtérésről szól. Úgy teszünk, minha az emberek minden baj nélkül elfelejtkezhetnének a bűnösségükről való MEGGYŐZŐDÉSÜKRŐL és a MÉLY BŰNBÁNATRÓL, megkapva és BETÖLTEKEZVE Szent Szellemmel. Azt mondod ezek csak “szabadon választható extrák”? Igen? Nézd meg az Apostolok cselekedetei könyvében és mondd meg nekem – volt ott valódi keresztyénség ezek nélkül? És mi a helyzet a TISZTA LELKIISMERET megszerzésével (lemosva vér által) és TISZTÁN TARTVA AZT? Sőt mondtuk azt valaha is, hogyan járjunk ABBAN ma?? Mindenkor Jézus vére által megmosva “járni”? Megtisztulni, teljesen “tiszta” lenni, MINDEN LEGYEN MEGTISZTÍTVA? (A legfontosabb dolog a világon). Hol van ez a mi evangéliumunkban? Hol van a megváltozott élet? Hol van a “SZABADULÁS” a bűnből?

Ezt mind elveszítettük. A mi embereink nagyon ritkán éreznek bűnbánatot. Gyakran bemerítés nélkül évekig élik az életüket (ami azt jelenti a Róma 6. szerint, hogy a “régi emberüket” még nem adták halálba – és így ők egyszerűen nem tudnak egy új életet élni a Krisztusban). Olvasd el a Róma 6-ot és tedd fel magadnak a kérdést: “ha nem merítkeztem be vízbe, akkor a régi emberem “eltemettetett” Krisztussal vagy nem? A ‘régi ember’ meghalt vagy nem?” Ez az oka, hogy az apostolok mindig AZONNAL bemerítették az embereket.

Gyakran sajnos az sem történik meg azonnal, hogy az emberek ‘BETÖLTEKEZNEK’ Szent Szellemmel – nem beszélve a Szent Szellemben való “járásról”. Mondd meg nekem, hogy tényleg ‘SZENTEK’ vagyunk, ha még be sem töltekeztünk “SZENT” Szellemmel? Miért volt szükség arra, hogy az apostolok mindig megbizonyosodjanak róla, hogy az emberek AZONNAL betöltekezzenek Szent Szellemmel?

Közülünk sokan még egyáltalán nem tapasztalták meg azt az “első” keresztyénséget, ami a Bibliában volt. Elvesztettük az evangéliumot, sőt soha nem is ismertük meg azt. Kitaláltuk a ‘kényelem’ evangéliumát, egy evangéliumot kereszt nélkül, egy evangéliumot szentség és erő nélkül, hogy „keresztyén” életet éljünk. Egy olyan evangéliumot, ami senkinek sem mutatja be, hogyan szerezzük meg a TISZTA LELKIISMERETET vagy hogyan JÁRJUNK ABBAN. Azt szeretném mondani nektek, hogy egy ilyen evangélium EGYÁLTALÁN NEM AZ EVANGÉLIUM. És szégyellhetnénk magunkat, hogy ilyen szánalmas dolgot prédikálunk.

Nem csoda, ha a mai gyülekezetek langyosak! Az evangélium az alap, és minden más arra épül fel. A nélkül nem rendelkezünk semmivel – szó szerint semmivel – , mert az mindennel kapcsolatban van, amit teszünk és amik vagyunk. Annak elvesztése az elképzelhető legnagyobb katasztrófa. Hogyan tudjuk így visszaszerezni a földet?

Igen, sokszor beszéltünk “Ébredésről” ezen a helyen (honlapon). Amit azonban sok ember nem valósított meg az az, hogy az ‘EVANGÉLIUM HELYREÁLLÍTÁSA’ megtörténjen, ami gyakran a kulcs volt, ami elhozta a Nagy Ébredést: az EVANGÉLIUM helyreállítása megtörtént és erővel hirdették. A hosszú ideig tartó ébredések mindig magukban foglalták az “EVANGÉLIUM HELYREÁLLÍTÁSÁT”. Pontosan ez az, ami megtörtént Wesley, Finney, Whitefield és a többiek igehirdetésekor. Ez kell, hogy megtörténjen ma is!

Az “ébredés” így számomra nagyon távolinak tűnik, mert az jóval több egy rövid ideig tartó “meglátogatásnál”. Szükség van arra, hogy az igazi evangélium tartósan helyreálljon. Ha valóban helyreállt keresztyénséget szeretnénk ma, akkor először meg kell tapasztalnunk az igazi EVANGÉLIUMOT. Ez mindennél fontosabb. Ó Istenünk, küldj egy ilyen ébredést! HOZD VISSZA AZ IGAZI EVANGÉLIUMOT és azokat, akik HITDETNI FOGJÁK AZT! Ó Istenünk, hozzád kiáltunk Jézus hatalmas nevében. Ámen.

Forrás: http://www.revivalschool.com

Fordította: Abonyi Sándor

2012-02-25

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Tanítások
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Sandor szerint:

    Az archív állományban lévő írások közül szeretném feleleveníteni ezt az írást, mert igen aktuális mai is! Sándor

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s