Mai “megtéretlen” gyülekezetek – Andrew Strom

Today ‘unsaved’ churches by Andrew Strom

PDF formátumban letölthető itt:

Mai megtéretlen gyülekezetek

Érdekes, hogy Charles Finney, akit a legnagyobb “evangélistának” hívnak, az egész szolgálatát a névleges keresztyéneknek való igehirdetéssel töltötte. Annak oka, hogy a gyülekezeti embereket evangélizálta az volt, mert úgy látta, hogy a legtöbbjük egyáltalán nem az igazi megtérés állapotában él. A gyülekezet “megtéretlen” volt! Ezért az első hívást a korabeli hívőkhöz kellett címeznie, hogy lássa megtérni őket. Jézus és az apostolok először szintén a zsidókat – koruk “hívőit” – hívták megtérésre. Finney úgy tartotta helyesnek, hogy erőteljes megtérésre hívó üzenetét egész életében gyülekezeti épületben, Bible Colleges stb. mondta el. A “keresztyéneknek” meg kellett térniük.

Ugyanezt a mintát láthatjuk a legnagyobb ébredések során a különböző országokban. Sok esetben a valódi ébredések idején először mindig a gyülekezet jutott igazi MEGTÉRÉSRE. Ők azt gondolták, hogy korábban már megtértek, de tévedésben voltak. Amikor az ‘Ébredési igehirdető’ megérkezett és hirdette nekik az igét, hirtelen meglátták, hogy elveszett állapotban vannak és egész sokaság tért meg. Az ébredés mindig a gyülekezet megtérésével kezdődik.

Meg vagyok győződve, hogy nincs ez ma sem másképpen, különösen az USA-ban, ahol a gyülekezetlátogatók száma a legmagasabb (kb. 40 %, ami a legmagasabb a világon). Mindenki egyetért abban, hogy sok “névleges” keresztyén van, akik ’megszokásból’ keresztyének. A gyülekezeteket látogató emberek legnyagobb része azt mondja, hogy “megtért”, de nyilvánvaló, hogy nem.

Nehéz dolog arra a következtetésre jutni, hogy ezeknek a gyülekezeteknek a legtöbbje  olyan mint egy “akol” az elkárhozottak számára. Azt mondani ezeknek az embereknek, hogy rendben vannak, holott a kárhozatra mennek! Személyesen, azt látom, hogy ezt az igazságot nagyon nehéz megmondani. Mit fog Isten tenni azokkal az igehirdetőkkel, akik ilyen módon alvó állapotban tartják a nyájat? És amikor fogunk olyan embereket találni, akik bátran megmondják a “keresztyéneknek”, hogy sokan egyáltalán nem tértek meg – hanem csendesen el vannak a bűneikben? Ez a szerepe Isten igazi prófétáinak. Ez az eljövendő “Keresztelő Jánosok” feladata.

Természetesen Finneyt is gyűlölték és lenézték a gyülekezeteki emberek az ilyen dolgok megmondásáért. Mennyire BÁTOR volt, hogy igehirdetésében feltételezte, hogy a ‘finom gyülekezeti tagok’ megtéretlenek? Mennyire bántó és beteges-modor! Azonban Finneynek egy ilyen szenvedélye volt és egy olyan terhe, hogy ELÉRJE A ‘KERESZTYÉNEKET’ az evangéliummal. És ilyen módon pontosan az tette, amire Isten elhívta őt.

Ma pontosan ugyanezt látjuk nyugaton, mint ahogyan Finney látta az ő napjaiban. Olyan gyülekezeteket látunk, amik nagyrészt MEGTÉRETLENEK. Egy (Új-szövetségi értelemben) valóban “megtért” gyülekezet viselkedése, képe és hangja teljesen más, mint a mai gyülekezeteké.

Még a pünkösdi/karizmatikus körökben is gyakran találunk sok “régen megtért, de a későbbiekben nem abban járó” hívőket. Barátaim, ez nem a ‘megtérés’ állapota. Ezek az emberek el fognak veszni. A Biblia teljesen világosan kimondja, hogy csak azok, akik FOLYAMATOSAN az Új-szövetségi keresztyénségben járnak és akik “győznek”,  azok fognak megmenekülni. Ti úgy jártok, mint “új teremtések” a Krisztusban, szeretetben Jézussal vagy nem? Ha nem abban jártok, akkor mi alapján gondoljátok, hogy “meg vagytok mentve”? Mindegy, hogy mit mondott nektek valamelyik prédikátor. Ezmindenvagy semmi kérdése Istennel. A Biblia azt mondja nekünk, hogy “félelemmel és rettegéssel munkáljuk ki az üdvösségünket”. Nagyon meglepődnék, ha a nyugati un. “Szellemmel betöltekezett” hívők egy negyede valóban tiszta szívvel járna az Úr előtt. Mit gondolnak, mi fog történni velük a földön az Ítélet Napján?

Tegyük ehhez hozzá azoknak a tradicionális egyházakban lévő hívőknek a sok-sok millióit, akik szó szerint SOHASEM kaptak lehetőséget arra, hogy “TELJES” megtérésre jussanak. A Szent Szellem sohasem tette számukra valóságossá azt, és sokan nem is  MERÍTKEZTEK BE teljesen vízbe.

Máshol már megtárgyaltuk, hogy az emberek hogyan váltak keresztyénné a Bibliában. Megtudtuk, hogy HÁROM DOLOG volt, ami mindig szükséges volt, hogy megtörténjen, amikor valaki egy Új-szövetségi értelemben vett keresztyénné akart válni:

(1) Bűnök megbánása

(2) Bemerítkezés vízbe

(3) Szent Szellem általi betöltekezés

Mindig ez a három dolog volt az, ami AZONNAL megtörtént (Lásd Ap.csel. 2:37-41, Ap.csel. 8:12-20, Ap.csel. 10:44-48, Ap.csel 19:1-6, Ap.csel. 22:16, Zsidó 6:1-2, Márk16:16-18, stb.)

Ahogyan korábban mondtam, a “Kérni Jézust, hogy költözzön be a szívedbe” tanítás a Bibliában nem létezik és személyesen arra a következtetésre jutottam, hogy azt olyan hazugságnak nevezzem, ami a pokol bugyrából származik, mert tévesen abban erősíti meg az embereket, hogy “meg vannak mentve” csupán azért, mert ‘elimádkoztak egy kis imát’. Ez nagyon tisztességtelen dolog és teljesen ellentétes a Szentírással. Mint fentebb megtudtuk az “Új-szövetségi keresztyénség” alapja az, ha valaki:

(1) Megbánta bűneit

(2) Bemerítkezett vízbe és

(3) Betöltekezett Szent Szellemmel (nyelveken szólással kísérve, mint ahogyan a Szentírás mondja).

Hogyan tudjuk elérni mindazt a sok millió embert a földön, akiket ezzel a “Fogadd be Jézust a szívedbe” fél-keresztyénséggel becsaptak, de sosem hallották a teljes evangéliumot? Hogyan tudjuk ezt az üzenetet eljuttatni hozzájuk?

Ez egy nagyon nagy teher a szívemen. Meg vagyok győződve, hogy a “vallásosság” falainak áttöréséhez, ezeknek az embereknek az igazsággal való eléréséhez egyedül az eljövendő “Keresztelő János” szolgálatok fognak megfelelő felkenetéssel rendelkezni. Itt értékes emberek millióiról van szó, olyan emberekről, akik MEGCSELEKSZIK A HIT CSELEKEDETEIT. Ők azok, akiket hazugoknak(hamisaknak) neveztek és a tiszta igazság miatt elutasították őket.

Meg vagyok győződve, hogy az eljövendő aratás az EGYHÁZBAN KEZDŐDIK EL, ami a “KERESZTYÉNEK” megtérésével kezdődik. Mindig ez volt az isteni sorrend. “Először Jeruzsálemben, azután Júdeában….”

Hatalmas terhet hordozok a Nyugaton lévő gyülekezetekért. Várjuk, hogy új “Charles Finney”-k emelkedjenek fel és szóljon a trombita hangja. A SZÍVEKIK HATÓ BŰNBÁNAT üzenetének kell ismét elhangoznia a földön.Mindenbizonnyal az egyik fő céltábla a “Mammon” bálványa.

Meg vagyok győződve, hogy ilyen próféták felemelkedésére van szükség ezekben a napokban a Nyugat számára az eljövendő Ébredéshez. “Isten szava gyors és erőteljes, éles, mint a két-élű kard.” Ez a hatalmas kard gyakorolhat hatást a vallásosság és hamis ‘biztonság’ falaira ezekben a napokban.

Fordította: Abonyi Sándor

2012-02-25

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, gyülekezet, gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Szentség, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s