A próféta szolgálata – Ron McKenzie

PDF-ben formátumban letölthető itt: A próféta szolgálata

“A mai gyülekezetek egyik legnagyobb szüksége a prófétai szolgálat helyreállása. Az utóbbi években ismét felfedezték a prófétai ajándékot, de még nagyon nagy a hiány az igazi próféták iránt. A gyülekezet nem fog eljutni az igazi érettségre, amíg Isten fel nem emeli a prófétákat az ő népe között. Majdnem kétezer éven keresztül nem lehetett hallani a próféták hangját. Most a mi időnkben ez ismét helyre áll. Látás – és vezetéshiány van a mai gyülekezetekben. Sok keresztyén csak egyik divathullámot követi a másik után, de semmit sem fejez be teljesen. Sok gyülekezet gyenge a látások területén és csak más sikeres gyülekezeteket másol. A Biblia azt mondja, hogy „látás nélkül elvész a nép”. (Péld. 29:18). A próféták hiánya látáshiányt okoz a gyülekezetekben. Pál azt mondja: „Mert ha a trombita bizonytalan zengést tészen, kicsoda készül a harcra? ” –  1 Kor 14:8.

Az Egyháznak szüksége van prófétákra, akik világos hívást tudnak adni a harcra.

Jelenleg vesztésre áll a harc, mert nem világos a cél. Egy nagy összevisszasággal vagyunk körülvéve. Mindenki azt állítja, hogy igaza van és sok keresztyént ide-oda dobálnak a mindenféle új hullámok, amik éppen elérik őket. Egy világos prófétai szó kell, ami felkészíti a gyülekezetet a győzelemre. A próféták hozzák el Isten tervét a gyülekezet számára.

A könyvet fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Magyar tanítások, szolgálati ajándékok, vezetés
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Ministry of the prophet by Ron McKenzie | keskeny út – narrow way

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s