FIGYELMEZTETÉS: Imádkozd el ezt az imát a saját kockázatodra – Lee Grady

Amikor azt mondtam Istennek: “Itt vagyok Uram, küldj el engem” egy igazi kaland kezdődött el.

Több, mint 12 évvel ezelőtt egy gyülekezet oltáránál találtam magam Orlandóban, Fla. Isten foglalkozott velem a kényelmi zónám elhagyását illetően. Nagyszerű munkám volt szép eredményekkel, mégis úgy éreztem magam, hogy szellemileg kielégületlen vagyok. Tudtam, hogy egy csodálatos kaland vár rám, de sok engedetlenség volt az életemben.

A fejemet a homokba dugtam a gyülekezetben, de felfogtam, hogy Isten egy feltétel nélküli megadást vár el. Fehér zászlót akart mutatni nekem. Tudtam, hogy mit kell mondanom, azonban nehéz volt megformálni a szavakat. Végül kiköhögtem azokat. Ugyanazokat a szavakat mondtam, amit Ézsaiás próféta elimádkozott sok évvel ezelőtt: Itt vagyok Uram, küldj el engem! (lásd Ézs. 6:8.)

Ez az, amit én veszélyes imának hívok. Ez kockázatos, mert Isten azonnal a szavadon fog. Hiszem, hogy amikor kiejted ezeket az egyszerű szavakat, akkor elkezdődik egy bámulatos folyamat. Közel jön, hogy lerombolja a félelmeinket és az önzésünket.

Amikor ezt 1998-ban a padlón fekve ezt elimádkoztam, azonnal kaptam egy látást. Afrikai arcok sokaságát láttam. Tudtam, hogy Afrikába kell mennem és megijedtem, hogy meg kell halnom. Nem volt elképzelésem, hogyan juthatok oda, mit mondhatnék, vagy ki fizethetné az utat. Ezért nagyot nyeltem és ismét imádkoztam: Itt vagyok Uram, küldj el engem!

Kevesebb, mint két évvel később azon kaptam magam, hogy egy sportcsarnok óriási színpadán állok Port Harcourt-ban, Nigériában és 7.000 pásztorhoz beszélek. Nem élveztem a döcögős repülést keresztül a Szaharán, amikor remegő térdekkel imádkoztam. Azt éreztem, hogy nehéz helyzetben voltam. Meg voltam rémülve, de a félelmem óriási örömmel keveredett. Az Úr legyőzte az ellenállásomat és használt engem! És attól az utazástól fogva több mint 25 további országban is szolgáltam.

A kegyelem olyan hatalmas. Isten nemcsak erőt ad nekünk, hogy szolgáljuk Őt; Ő plántálja belénk a vágyat, hogy teljesítsük az Ő akaratát, még akkor is, ha megrémülünk a következményektől. Ez az, amiről Pál apostol írt: “Mert Isten az, aki munkálja benned mind az akarást és mind a cselekedetet az Ő jókedvéből” (Fil. 2:13).

Istennek van egy titokzatos útja, amihez szeretné elnyerni az engedelmességünket. A testünk tiltakozna; a félelmünk lebéníthat.

Azonban, ha végül magunkat megadva egyszerűen felemeljük a kezünket, a kegyelem győz. Ő ad nekünk erőt és készséges szívet. És az eredmény természetfeletti, mert Isten munkálja azt bennünk.

Jézus arra tanította tanítványait, hogy ezt a készséges szellemet fejlesszék ki és imádkozzák el ezt a veszélyes imát. Ő azt mondta: “Az aratnivaló sok, de a munkás kevés; ezért kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az Ő aratásába.” (Lukács 10:2).

Ezért hívom én ezt ravasz imának. Te imádkozod el azt a saját kockázatodra. Amikor megkérjük az Urat, hogy küldjön munkásokat az Ő aratásába, valójában azt imádkozzuk, hogy “Itt vagyok Uram… küldd Miklóst… vagy Károlyt …vagy Barbarát.” Azonban az aratás Ura enyhén meg fogja veregetni a válladat és azt mondja: “Igen? És veled mi van?”

Az egyház a történelem során haladt előre, mert az emberek átadták magukat Istennek. Azok között volt a bátor David Brainerd (1718-1747), aki az amerikai indiánok misszionáriusa volt az első nagy ébredés idején. Jóllehet 29 éves korában tuberkulózisban meghalt, a teljes odaszentelt életét a naplójában megörökítette, amit a barátja Jonathan Edwards adott ki.

Brainerd feljegyezte a naplójában, hogy ez egy nagyon veszélyes ima: “Itt vagyok Uram, küldj el engem; küldj el engem a föld végére; küldj el engem kietlen helyre, a vadon pogányaihoz; küldj el mindabból, amit kényelemnek hívnak a földön; küldj el engem még akkor is ha meg kell halni, hogy a te szolgálatodban és a királyságod előre haladjon.”

Ritkán hallunk olyan imákat ma, mint ez. Brainerd szenvedélyét ma téves vakbuzgóságnak tekintenék. Nem reklámozzuk az önfeláldozást; van egy új evangéliumunk az önmegvalósításra. Nem beszélünk az elveszett embereknek a terhek hordozásáról, mi magunk vagyunk elveszettek a kényelmes materializmusunkban.

Azon tűnődök, mi történne, ha mindannyian elimádkoznánk Ézsaiás imáját teljes odaszánással mielőtt ez az év véget érne. Mi van, ha felemeled a kezed és hátrahagyod minden félelmedet, aggódásodat, mentegetőzésedet, kikötéseidet és feltételeket a menny oltárán — és hívod Istent, hogy használja az életedet bármilyen módon, amit Ő akar. Bátorítalak téged, hogy próbáld meg.

Eredeti forrás: http://www.charismamag.com/index.php/fire-in-my-bones

MODERATOR: Andrew Strom

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s