Barátkozás az ellenséggel? – Abonyi Sándor

Letölthető PDF formátumban itt – MP3 formátumban itt

Az Úr az utóbbi időben nagyon hangsúlyossá tette számomra, hogy mennyire veszélyes a hívőkre, a gyülekezetre nézve a „világgal való barátkozás” és a világtól való teljes elválasztottság hiánya. Nem sok tanítás hangzott el erről az utóbbi években.

Az egyház és mi is korábban abban a hitben voltunk és sokan még ma is, hogy „a gyülekezet az evangelizálások és szellemi harcok alkalmazása által meghódítja a világot”, de közben a gyülekezet nem vette észre, hogy alattomban (sok, apró, finom, világias dologgal behálózva) a világ hódította meg a gyülekezeteket. Ezért erőtlenek ma a személyes hívő életek és a gyülekezetek, mert ma már sok dologban ők is a világhoz hasonlók.

Számomra az elmúlt időszakban az vált nagyon erőteljessé, hogy a hívők egyáltalán nincsenek tudatában és nem veszik komolyan a világgal való barátkozás (az életükben megengedett világiasság) veszélyeit. Mi hívők ugyanis és a gyülekezet a „világból kihívottak” (elválasztottak, szentek) kell, hogy legyünk és ezt nagyon komolyan kell vennünk!

A világ fejedelme (uralkodója) a Sátán, és ha a világ, világiasság teret nyer a személyes hívő és a közösségi életünkben, akkor már bent van és rabol az ellenség Isten népe között.

Sok hívő nem tulajdonít jelentőséget a világias dolgoknak az életében, pedig az ige szerint ez ellenségeskedés Istennel; az ellenséggel való lepaktálás, megegyezés. Úgy látom, hogy a világ, a világias dolgok a Sátán „trójai falova”, előretolt bástyája, amin keresztül behatol, becserkészi, behálózza és gúzsba köti a hívők életét és tönkreteszi a közösségeket. Nem voltak korábban tanításaink a világ és hívő élet kapcsolatának komoly veszélyeiről. A gyülekezet sok dologban tudatosan sokkal inkább világra akart hasonlítani, hogy így csalogassa be a világi embereket a gyülekezetbe, így tegye elfogadhatóvá a gyülekezetet a világból jövő emberek számára. Ez sajnos sikerült is; becsalogatta, behozta a világot a gyülekezetbe és most rabol az ellenség.

Mindannyian ismerjük az igét, de mégsem tudatosodott bennünk, hogy

– „…a világgal való barátkozás ellenségeskedés Istennel”?

„Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok (?), hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz.” – Jakab 4:4

– Mi nem e világból valók vagyunk, nem ennek a világnak a fiai vagyunk, mert a világ fiai az ördög fiai,

– Mi a világból kihívottak, elszakítottak vagyunk, kell, hogy legyünk: „szakasszátok el magatokat ettől a gonosz nemzetségtől”, (Ap.csel. 2.40)

– Nekünk nem szabad, hogy bármi közösségünk, egyezségünk legyen a világ (Béliál) fiaival

„…mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? ….” 2 Korintus 6:15

– Isten igéje tiltja, hogy mi alkalmazkodjunk vagy bármi módon hasonlóvá váljunk a világhoz

„… ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.” Róma 12:2

Nagyon sok figyelmeztetés van az igében, amit mi hívők nem nagyon veszünk komolyan, pedig ez örök „élet és halál kérdése”.

Ez a kérdés akkor válik nagyon komollyá számunkra, ha az életünk és a gyülekezeti élet minden területére konkrétan megvizsgáljuk és leleplezünk a világ munkáját a személyes életünkben és a gyülekezet életében, alkalmazva ezeket az igéket. Le kell leplezni sok mindent és változtatni kell. Szenteknek (elválasztottaknak) kell lennünk, mert az Úr is az.

„Hanem amiképpen szent az, aki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben; Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.” 1 Péter 1:15-16

Mi semmiképpen sem szabad, hogy a világhoz alkalmazkodjunk, mert az a „széles út” és a pokolra vezet, nekünk A VILÁGOT  (világias dolgokat az életünk minden területén) LE KELL GYŐZNÜNK, a Szellem által megöldökölve és a „keskeny úton” járni, mert a VILÁG HALÁLOS ELLENSÉG!

Ajánlom mindenkinek elolvasásra Paul Washer „Tíz kifogás a mai modern gyülekezetekkel szemben” című szolgálatának írásos anyagát magyar fordításban, ami sok részletet megvilágít ezzel a kérdéssel kapcsolatban (ezen a blogon megtalálható). Ha ezt az írást elolvassuk , akkor rádöbbenünk, hogy a világ észrevétlenül már sok területen meghódította a gyülekezeteket és kirabolta a hívők személyes életét. Ez az írás végigmegy a gyülekezetei élet sok területén, megmagyarázza és leleplezi az ördög munkáját. Paul Washernek ki kellett menni Peru őserdeibe ahhoz, hogy az Úr meg tudja mutatni neki ezeket, hogy ne fertőződjön meg azoktól, amikben nekünk és sokaknak éveken keresztül része volt és még mindig van. Nem is vagyunk igazán tudatában annak, mennyire fertőzöttek vagyunk a világtól! Isten gyűlöli azt, ami a világban van, de minket szeretne megmenteni, kiszabadítva a gonosznak ebből a nagy megtévesztéséből.

Az Úr kegyelméből: Abonyi Sándor

Javaslom elolvasásra: Amikor a gyülekezet a világhoz válik hasonlóvá

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Abonyi Sándor, Audio tanítások, gyülekezetépítés, helyreállítás, Magyar tanítások
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Barátkozás az ellenséggel? – Abonyi Sándor bejegyzéshez

  1. Guti Tünde szerint:

    Ámen! Egyetértek!

    Kedvelés

  2. Orbán Béla szerint:

    Néhány napja beszéltem Dávid mulasztási bűnéről. Absolon után született fiának nem szólt, toleráns volt, hallgatott, nehogy megbántsa… Ebből fejlődött ki Adonia jelleme, és ennek köszönhető a “puccs”, mely Salamon trónra lépését akarta megakadályozni. Igy Dávid toleranciájának nem kis része volt abban, hogy Adonia Isten Akarata, Terve ellen lázadjon… Napjaink keresztény toleranciája igy nem más, mint engedékenység és barátság a világgal…

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s