Szembesülés a kereszttel – David Wilkerson

Engedd meg, hogy bemutassam neked, hogy mit nevezek a kereszttel való szembesülésnek.

Vegyünk egy embert, aki megutálta a bűnös magatartását, de a bűn egyre jobban a markában tartja. Már százszor megfogadta magának, hogy sosem fogja azt többé cselekedni – mégis mindig enged a kísértésnek és a szabadság csábításának, ami később még nagyobb erővel tér vissza.

Ez az ember takargatta a bűnét, hazudott és saját magát is becsapta – és ez nagy szomorúságot okozott neki. Már nem élvezi a bűnt, de képtelen abbahagyni. A végsőkig kitart inkább mint, hogy visszaforduljon.

Ez az ember tudja, hogy egy napon meg kell állni az ítélőszék előtt és félelemmel, szégyenkezve tekint végig az életén. A bűne teljesen kiszipolyozta, megkötözte és becsapta őt. Teljes kimerültséget hozott számára, ezért képtelen erőteljes életet élni – ereje végéhez ért.

Ebben a szánalmas, kimerült, kiszipolyozott állapotában a Szent Szellem a következőt juttatja eszébe: “Van kiút számodra, ami a győzelem, a béke, az öröm és az új élet útja. Fogadd el Krisztus hívását, fuss hozzá és találj nyugalmat Nála. Menj Jézus Krisztus keresztjéhez.”

Kedveseim! Amikor a kereszt előtt térdeltek, nem fogtok halk, lágy szót hallani; legalábbis először nem. Jóllehet a kereszt az egyetlen ajtó az (örök) élethez mégis a halálról fogtok hallani, mert minden bűn vége (“zsoldja” – ára) a halál.

A keresztnél az életed válságával szembesülsz és ez az, ami hiányzik olyan sok gyülekezetben ma. A keresztről szóló prédikálás el kell, hogy hozza a bűn és a saját akarat halálát. Szeretettel, de határozottan fog szólni hozzád, a bűneidben való megmaradás következményéről: “Tagadd meg magad. Ragadd meg a kereszt halálát. Kövess Engem!”

“Mondja pedig (Jézus) mindeneknek: Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel az ő keresztjét minden nap, és úgy kövessen engem.” (Lukács 9:23).

Forrás: http://www.worldchallenge.org/en/node/18991

MODERATOR: Andrew Strom

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, Magyar tanítások
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s