A kereszt üzenete – David Wilkerson

A bálványimádás bűne lehozza Isten rettenetes haragját az Ő népére. A bálványimádás jobban feldühítette Istent, mint bármi más bűn az Ószövetségben, ezért jelentette azt ki olyan sokszor:

“A fiak fát szedegetnek, az atyák gyújtják a tüzet, az asszonyok pedig dagasztanak, hogy az ég királynőjének béleseket készítsenek, és az idegen isteneknek italáldozatokkal áldoznak, hogy engem felingereljenek.” (Jeremiás 7:18).

Ez Isten kinyilatkoztatása az Ószövetségben a bálványányimádás ellen és Ő éppen így gyűlöli a bálványimádást ma is. Ez lehozza az Ő haragját bármelyik generációra, beleértve ezt a mai modern generációt is.

Egy új bálványimádás söpör most végig az egész világon. Nem, nem látunk már emberekek letérdelni faragott képek előtt; helyette egy modern bálványimádás az, ami nagy sokaságot csábít el a maga finomságával és ügyességével. Mégis sokkal jobban haragszik arra Isten, mint bármelyik Ószövetségi bálványimádásra.

“Csodálkozom, hogy Attól, aki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangéliumra hajlotok. Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, amit néktek hirdettünk, legyen átok.” (Galaták 1:6-8).

Ez a “más evangélium”, amit Pál említ, a megtérés üzenete kereszt nélkül. Napjaink nagy bálványimádása Jézus Krisztus keresztje üzenetének elferdítése.

A kereszt – beleértve a maga elvárásaival és reményeivel – az evangélium magja. Bármilyen dicsőítés, bármilyen közösség, bárki aki magát gyülekezetnek hívja hangos bálványimádó, ha a kereszt nincs a középpontban. Az ilyenfajta dicsőítés teljes egészsében más szellemtől van és Isten semmit sem fog tudni cselekedni azzal. Kereszt nélkül minden csak pelyva – egy elferdített evangélium, valami a pokol bugyrából. Ez jobban sérti az Urat, mint Izrael bármiféle bálványimádása.

“És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonzok.” (János 12:32).

Ez a “felemeltetem a földről”, amit Jézus említ, az Ő keresztre feszítése. Ő fel volt emeltetve az egész világ előtt a kereszten, az Ő nagy áldozatának bemutatásaként a mi bűneinkért.

Forrás: http://www.worldchallenge.org/en/node/19199

© 2012 World Challenge – a registered trademark of David Wilkerson.

MODERATOR: Andrew Strom

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Magyar tanítások
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s