Krisztus a megbotránkoztató! – C.H. Spurgeon

Vannak, akik megbotránkoznak Krisztusban – az Ő szentsége miatt.
Az ilyen emberek számára Krisztus túl szigorú; mert bár szeretnének ugyan keresztyének lenni, nem tudják megtagadni érzéki örömeiket; s bár szeretnének az Ő vére által megmosottak lenni, még mindig arra vágyódnak, hogy a bűnök mocsarában fetrengjenek.

Emberek mekkora tömege fogadná be Krisztust, ha utána még nyugodtan folytathatnák a részegeskedéseiket, kicsapongásaikat, és testi vágyaikban való féktelen dobzódást! Ám Krisztus a fejszét a fa gyökerére helyezi: azt mondja nekik, hogy e dolgokat igenis mind fel kell adniuk, mert “ezek miatt jön az Isten haragja az engedetlenség fiaira”, és mert “szentség nélkül senki nem látja meg az Urat”!
Az emberi természet rúgkapál ez ellen.
“Micsoda?! Már nem is élvezhetem ki egyetlen kis vágyamat sem? Hogy még csak néhanapján sem tobzódhatok ezekben? Muszáj teljesen elhagynom régi szokásaimat és útjaimat? Muszáj, hogy új teremtés legyek Krisztus Jézusban?”
Egyeseknek ezek túl kemény feltételek, túl szigorú elvárások, s így az emberi szív sokszor inkább visszamegy Egyiptom húsos fazekaihoz, és ragaszkodik korábbi fogsága fokhagymáihoz és vöröshagymáihoz, és nem akar megszabadulni – pedig Ő, a Mózesnél nagyobb Személy emeli fel botját, hogy szétválassza a tengert, és ígéri, hogy a tejjel és mézzel folyó Kánaánt adja nekik örökségül!
Sokan azért botránkoznak meg Krisztusban, mert az Ő evangéliuma nem tűri meg a bűnöket.

Fordította: Elleh Hajnalka

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Krisztus a megbotránkoztató! – C.H. Spurgeon bejegyzéshez

  1. Balázs Ida szerint:

    Igen! És milyen jó kis vallásokat, és tanításokat hoztunk létre annak érdekében, hogy szerintünk meg is tehessük a kívánságainkat,…. és a megbocsátásban is hihessünk….!
    Bárcsak világosságot, bűnbánatot, és megtérést adna az Isten mindannyiunknak…! ( És minden embernek is…!)

    Kedvelik 1 személy

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s