Krisztus minden szellemi javak összessége – W. Nee

Tartalomjegyzék

1 Krisztus az igazság, az út és az élet

2 Krisztus a feltámadás és az élet

3 Krisztus az élet kenyere és az élet világossága

4 Krisztus Isten célja és Isten útja

5 Krisztus csak Krisztus

I. KRISZTUS AZ ÚT, AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLET

“Jézus így válaszolt: ,Én vagyok az út, az igazság (valóság) és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis én általam’ (János 14.6)

Az Úr Jézus azt mondja: “Én vagyok az út, az igazság (valóság) és az élet.” Ez az ige rendkívüli módon tisztázza a dolgokat. Kicsoda az út, akit Isten nekünk adott?

Krisztus. És kicsoda az igazság, akit Isten nekünk adott? Krisztus. És kicsoda az élet, akit Isten nekünk adott? Ugyancsak Krisztus. Krisztus a mi utunk, Krisztus a mi igazságunk és Krisztus a mi életünk.

Csak általa mehetünk az Atyához. Mindaz, ami Isten szívében van, és ami valamiképpen kapcsolatban áll vele, Krisztus, az Ő Fia. Ezért mondja nekünk az Úr, hogy Ő az út, az igazság és az élet, és hogy senki sem mehet az Atyához, csakis Ő általa. Isten csupán magát Krisztust adja nekünk, nem pedig különböző dolgokat rajta kívül.

Ha szellemi dolgokkal foglalkozunk, akkor mindaz, amit látunk vagy érintünk, gyakran csak puszta fogalom, puszta betű marad a számunkra, minden szellemi haszon nélkül. Ezért kérnünk kell Istent, nyissa meg szemünket, hogy megismerjük a Fiát.

Ami a keresztyén életben a döntő, ennek az életnek az eredete, egész mélysége és gazdagsága az nem más, mint Isten Fiának a megismerése. Nem azon múlik, hogy ismerünk-e sok módszert vagy elméletet, hogy nyerünk-e sok erőt, hanem egyedül és kizárólag azon, hogy megismerjük-e Isten Fiát. Isten Fiát megismerni: az út, Isten Fiát megismerni: az igazság, és Isten Fiát megismerni: az élet: Erőnk kizárólag a Fiú megisméréséből származik. Isten nem ad nekünk sok mindent Krisztuson kivül, nem, Ő csak a Fiát adja nekünk.

Ezért mindenkor és mindenben csakis arról van szó, hogy Isten Fiát megismerjuk.

Nos, lássuk most közelebbről, mit jelent, amikor az Úr azt mondja: “Én vagyok az út, az igazság (valósag) és az élet.”

Krisztus az út

“Én vagyok az út” – mondja az Úr. “Az út” jelenthet itt “módszert” is. Az Úr vilagossá szeretné tenni számunkra, hogy Ő az az út vagy a módszer, amely által az Atyához, Istenhez juthatunk. Ha van Krisztusunk, akkor van utunk és van módszerunk is; ha nincs, akkor nincs utunk és nincs módszerünk sem. Minden igazi hivő ember legalább egyszer megtapasztalta az Urat, mint utat és módszert: ha meg vagy mentve, akkor legalább egyszer eljutottal az Úr Jézusba, mint útba vetett bizalommal Isten szine elé, és ez által megtapasztaltad Őt, mint utat. Az Úr az út, és nélküle senki sem juthat Isten jelenlétébe. Minden igazán megmentett keresztyén ember tudja, hogyan járunk ezen az úton, hála az Úrnak. Sok igazán hívő ember megtanulta legalább azt az egyet, hogy az Isten Fiába, a Názáreti Jézusba vetett bizalom által Isten jelenlétébe jusson. Jézus az út, és mindnyájunknak rá kellett lépnünk egyszer erre az útra. 

Teljes terjedelemben PDF-ben letölthető itt:

Krisztus minden szellemi javak összessége

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s