John Wesley – Ébredési szolgálata: David Smithers

PDF-ben letölthető itt: John Wesley szolgálata

1791 március 9-én, amikor John Wesleyt eltemették, a kövekezőket hagyta hátra: egy kitűnő könytárat, egy teljesen elhasználódott papi köpenyt és egy nagyon rossz hírnevet, de egy Anglia szerte nagyon mély és az egész egyházat átjáró vibráló ébredési szellemi életet is. John Wesley valójában egy olyan ember volt, aki birtokában volt az apostoli látásnak és ajándékoknak egyaránt, de a legfontosabb, hogy olyan ember volt, aki az örökkévalóság látásában élt. “Az idő rövidségének gondolata sürgette, hogy a nagy munka és a szükség elvégzésre kerüljön; ment, hirdette az igét, könyörgött, figyelmeztetett és irányított . . .”

John Wesley egy hatalmas ember volt a hitben és az imában. Rendszeresen hoztak hozzá démonoktól megszállt embereket és démonok eltávozása válasz volt az imájára. Nem csak gonosz szellemeket űzött ki, hanem betegeket is gyógyított. Amikor Wesley prédikált Isten ereje gyakran jött a hallgatóira és százak estek el a Szent Szellem ereje alatt. Akkoriban az imára adott válasz az emberek lelkének és testének a meggyógyulása volt. Egy orvos megbotránkozott a sok kiabáló ember látványától, akik elestek Isten ereje alatt. Jelen volt Wesley egyik összejövetelén, amikor egy hölgy, akit ismert, elesett Isten ereje alatt. “Nagy izzadságcseppek futottak végig az arcán és minden csontja remegett. Mikor a hölgy mind a lelkileg mind a testileg meggyógyult egy pillanat alatt az orvos elismerte, hogy azt Isten cselekedte.” Egy másik alkalommal, amikor Wesley egy igehirdető körúton volt a lova hirtelen lesántúlt. Senki sem volt a közelben, hogy segíthetett volna, ezért megállt és imádkozott. “A ló sántasága azonnal elmúlt.”

Wesley válaszút elé állította az embereket, hogy vagy megtérnek és hit által megbékélnek Istennel vagy szenvedni fognak az örökkévaló pokolban. Leplezetlen igehirdetésével letépte a vallásos álarcot azoknak az emberek az arcáról, akik a megtérés hamis reményével hitegették magukat. Wesley hitte, hogy azon bűnösök és visszaesők esetében, akiknél a figyelmeztetés hatástalan, azok saját magukat helyezik Krisztus ítélete alá. Isten teljes akaratát kifejtve felkínálta Isten szeretetét Krisztusban, de figyelmeztetett az evangélium elutasításának következményeire is. Wesley ezt írta: “A szeretet és a kegyelem kihirdetése előtt, hirdetni kell a bűnt, a törvényt és az ítéletet.”

John Wesley – más korai methodista igehirdetőkhöz hasonlóan – bátor szónok volt és élő példája a megszentelt életnek. Wesley szakadtalan buzgalommal hirdette, hogy teljes szentség az elsődleges fontosságú gyümölcse egy Krisztusban való élő hitnek. Más szolgálónak tanácsot adva Weyley a következőt írta: “. . .mindaddig, amíg nem tesztek meg mindent azért, hogy a hívőktől elvárjátok a bűnökből való teljes megtérést, addig nem számíthattok semmiféle ébredésre.”

Ha John Wesley névtelenül ellátogatna a methodistákhoz ma, kétséges, hogy sok gyülekezet örömmel üdvözölné-e őt. Valószínüleg zokon vennék a nagy buzgalmát és lelkesedését. Amikor nyolcvanhárom éves volt sajnálkodva jegyezte meg, hogy már nem tud tizenöt óránál többet írni egy nap anélkül, hogy a szeme meg ne fájdulna. Wesley hűségesen prédikált majdnem a halála előtti napig. Az igazi életenergiája és buzgalma az idővel való hű sáfárkodása jutalmaként öreg korában mutatkozott meg.

Az örökkévalóság fényében figyelt minden gondolatára, szavára és cselekekedetére. “Fáradságos munkájának, megszámlálhatatlan kötelezettségének és jövés-menésének közepette Wesley egy bensőséges elrejtett életet élt Istennel. Amikor kimerült a túl sok munkától – az imájára válaszként – gyakran új erőt kapott.” Wesleynek állandó szokása volt minden reggel egy órát ímádkozni és este egy másik órát. John Wesley megrázta a világot az igehirdetésével, mert először megrázta a mennyet és a poklot az imájával.  Igehirdetése az örökkévalóság sürgetésének érzésével rendelkezett, mert a térdein megérintette az örökkévalóságot.

Forrás: www.watchword.org/index.php?option=com_content&task=view&id=47

Bátorítunk arra, hogy küldd tovább barátaidnak ezt az üzenetet.  

Terjesztésre szánt anyagokat a következő címre lehet küldeni: prophetic@revivalschool.com

MODERATOR: Andrew Strom

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: John Wesley – Revivalist! by David Smithers | keskeny út – narrow way

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s