Mi a puszta szerepe?? – Bryan Hupperts

“És emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr, a te Istened immár negyven esztendeig a pusztában, hogy megsanyargasson és megpróbáljon téged, hogy nyilvánvaló legyen, mi van a te szívedben; vajon megtartod-e az ő parancsolatait vagy nem? – 5 Mózes 8:2.

Ez egy száraz időszak, az eredménytelenség (terméketlenség) fájdalmas időszaka, aminek célja, hogy megalázd magad az Úr előtt. Jézus azt mondta, hogy az Atyát azzal dicsőítjük meg, ha  “sok, maradandó gyümölcsöt termünk.” Figyeljük meg, hogy Izrael gyermekei valójában mikor kezdtek el gyümölcsöt teremni? Miután keresztülmentek a pusztán. Végső soron Isten célja azzal, hogy keresztül visz a sivatag pusztáján: a gyümölcstermés.

Mi a legjellemzőbb a sivatagra? A homok? Nem! Futóhomok van mindenfelé. A csillagok? Nem! Nagyon kevés védelem van a nap könyörtelen forrósága ellen. Ami a sivatagban értékes, az a víz.

Néhány csepp víz élet – halál kérdése. A legtöbb növény nem tud megélni a sivatagban. Az, hogy némely növény képes a sivatagban is megélni az a homokba mélyen lehatoló főgyökereinek köszönhető, ami felszívja a vizet. A víz léte döntő tényező; élet – halál kérdése.

Nézzük végig a történelmet, hogyan foglalkozik Isten az Ő szentjeivel. Mózes keze által kivezeti népét Egyiptomból… a sivatagon keresztül az Ígéret Földje felé. Keresztelő János a sivatagban élt mindaddig míg az Úr szava szólt hozzá. Jézust a “Szellem vezette ki” a pusztába (sivatagba), hogy az ördög megpróbálja. Pál apostol éveket töltött a sivatagban szolgálatba állása előtt. Isten felhasználja a sivatagok szárazságát arra, hogy a nehéz próbák által ott készítse fel a legnagyobb szentjeit.

A sivatag bizonyos értelemben egy félelmetes hely, sok  bizonytalansággal. Az áldások előtt helyezkedik el, de úgy néz ki, mint egy elátkozott hely. Ez úgy működik, hogy Isten elvisz téged egy olyan helyre, ahol egyetlen dolog van, ami a létezésedhez alapvetően szükséges. Ekkor az történik, hogy a víz – szimbolikusan értelmezve Isten éltető Szava (“élő víz”)  – az egyetlen és legfontosabb dologgá válik az életedben, ami számodra élet és halál kérdése. Végső soron ekkor vagy kész arra, hogy belépj a Mester szolgálatába. Egy csepp “élő víz”-re van szükséged  a mennyből. Amikor minden más, ami ebben a világban van olyanná válik számodra, mint a homok a szemedben – “kár és szemét” – , akkor vagy kész a Királyság szolgálatára.

A növény növekedése közvetlen összefüggésben van az elérhető víz mennyiségével.

Amikor már egész kevés vízzel is képes leszel virágozni, akkor képes leszel mindenhol virágozni ! A sivatag után olyan leszel “mint egy folyóvíz mellé ültetett fa”. Ez akkor van, amikor éhes és szomjas vagy az igazságra, mert az elégít meg téged.

Ne lázadj a pusztai időszak miatt. Isten megpróbál téged, hogy meglásd mi van a szívedben. Megengedi, hogy meglásd azt, amit Ő mindvégig látott. Megengedi, hogy a ‘gyökereid mélyre hatoljanak’ Istenben úgy, hogy “az élet vizének folyója áramoljon a bensődből.” Egy folyó hirtelen tűnik elő a sivatagban? Igen! Ez az Ő módszere.

Isten gyakran használja a sivatagot arra, hogy felkészítse a ‘küldöttjét’. Ha a ‘küldött’ kész, akkor jön az üzenet. Nekünk is meg kell tennünk a magunk részét a szolgálatra való felkészítésben. Isten az Aki kihív minket erre a helyre és Ő az, aki fel is készít minket bizonyos feladatokra. Akkor vagyunk gyümölcsözőek, amikor már egy sivár helyen is képesek vagyunk szolgálni Őt. Ez akkor van, amikor megalázzuk magunkat és összetörünk, és már nem a saját erőnkre támaszkodunk. Isten ekkor tudja megmutatni az Ő erejét.

Van néhány csodálatos dolog, ami a sivatagban nő. Légy türelmes és engedd befejezni Istennek, amit elkezdett benned. Egy mély és fejlett gyökérrendszert hoz létre, hogy az képes legyen nemcsak a növényt táplálni, hanem az ágain megteremni és táplálni a növekvő gyümölcsöt. Ha nincsenek gyökerek, akkor nem lesz gyümölcs. Isten célja az, hogy egy gyümölcstermő helyre vigyen el téged.

Honlapunk: http://www.JohntheBaptistTV.com/

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Tanítások, vezetés
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Guti Tünde szerint:

    Ez bizony így van! Pedig mennyire nem kívánkozunk a sivatagba… Jó olvasni és hallani az előttünk járók tapasztalatait!
    “A sivatag bizonyos értelemben egy félelmetes hely, sok bizonytalansággal. Az áldások előtt helyezkedik el, de úgy néz ki, mint egy elátkozott hely. Ez úgy működik, hogy Isten elvisz téged egy olyan helyre, ahol egyetlen dolog van, ami a létezésedhez alapvetően szükséges. Ekkor az történik, hogy a víz – szimbolikusan értelmezve Isten éltető Szava (“élő víz”) – az egyetlen és legfontosabb dologgá válik az életedben, ami számodra élet és halál kérdése. Végső soron ekkor vagy kész arra, hogy belépj a Mester szolgálatába.”

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s