Ki köré gyülekezünk? – C. H. Mackintosh

“Mi a középpont, ami köré Isten gyülekezete összegyülekezik? A középpont Jézus — az élő Kő, amiről Péter első levelében olvashatunk:

Akihez járulván, mint élő, az emberektől ugyan megvetett, de Istennél választott, becses kőhöz, Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokkal áldozzatok, amelyek kedvesek Istennek a Jézus Krisztus által.” – 1 Péter 2.4-5

Krisztus élő személye az, aki körül Isten gyülekezete összegyülekezik. Ez nem egy tan, de igaz; nem is egy szabály, de nagyon fontos: egy élő isteni Személy körül összejönni! Ez egy életet adó óriási fontosságú dolog, amit világosan meg kell értenünk, állhatatosan kitartani benne, hűségesen és folyamatosan kinyilvánítani és megvalósítani. “Valakihez járulni!” Ez nem azt mondja: “Valamihez járulni.” Nem egy dologhoz járulni, hanem egy Személyhez. “Menjünk ki ezért Ő hozzá” (Zsidó 13.13.). A Szent Szellem Jézushoz vezet bennünket. Ezen kívül semmi más nem használ. Beszélhetünk gyülekezethez való csatlakozásról, egy közösség tagjává válásról, egy párthoz, egy ügyhöz vagy azonos érdeklődésű emberek csoportjához való csatlakozásról. Mindezek a kifejezések arra jók, hogy elhomályosítsák és megzavarják a dondolkozásunkat és eltakarják szemünk elől Isten gyülekezetének isteni elgondolását. Ez nem a mi “bizniszünk”, amihez csatlakozunk. Amikor Isten megtérésre vezetett bennünket, Ő csatlakoztatott bennünket Krisztushoz  – és Krisztus minden más tagjához – az Ő Szelleme által. Ez elég kellene, hogy legyen számunkra. Krisztus az egyetlen középpontja Isten gyülekezetének.”

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, gyülekezetépítés, helyreállítás, Magyar tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s