Elveszett tanítás – Paul Washer

PDF formátumban letöltheted itt: Elveszett tanítás

A video clipet ide kattintva nézheted meg magyarul: 7,5 perc.

http://illbehonest.com/hungarian/Az-elveszett-tanitas-Paul-Washer

A megtérés bizonyítéka nem egy kitöltött kártya, hanem egy megélt élet. Isten azt parancsolja minden embernek, bárhol él, hogy térjen meg bűneiből és higgyen az evangéliumban, és hogy megtéréshez illő gyümölcsöt teremjen. Azt mondod erre, hogy „Paul testvér, a cselekedeteken alapuló üdvösségről beszélsz?” Semmiképpen sem. Az egyház elveszett tanításáról beszélek. Kérlek, bírjátok még ki néhány perig. Becsukom a Bibliámat, ami annak a jele, hogy hamarosan végzek. Egy kicsit figyeljetek rám.

Ha van elveszett tanítás az egyházon belül, akkor az újjászületés tana az, amelynek hiánya tönkreteszi az evangelizálást. Az újjászületés nem pusztán egy emberi döntés. Nem azért üdvözülsz, mert egyszerűen úgy döntöttél, hogy kiugrasz a pokol felé tartó sorból és átugrasz a menny felé tartó sorba. Az üdvösség Isten természetfeletti munkája, amelyben Isten ereje olyan hatalmas módon nyilvánul meg, amely meghaladja Istennek a világegyetem teremtésében kinyilvánított erejét is. A világegyetem ’ex nihilo’ teremtetett, tehát a semmiből, de amikor Isten megment egy embert, újjáteremti őt egy romlott anyagból. Amikor az emberek valóban megtérnek, és igazán hisznek, akkor az újjászületés munkája történik meg bennük, amely által új teremtéssé válnak és új teremtésként, új természettel, teljesen más életet fognak élni. Az újjászületésnek nem az a bizonyítéka, hogy egyszer hoztál egy döntést egy evangelizáció alkalmával. Az újjászületésnek a bizonyítéka az, hogy átalakult az életed.

Azt gondolod, hogy az Úr csak néhány gyermekét formálja át? A keresztény életnek a tana, amely a testiesség folytonos állapotát hangoztatja, teljes mértékben eretnekség. Követnek el bűnt a keresztények? Igen. Cselekedhetnek test szerint a keresztények? Igen. Élhetnek éretlen módon a keresztények egy ideig? Igen. De élhet-e egy keresztény istentelen világi életet egész életében? Semmiképpen sem! Miért? Mert az üdvösség Isten természetfeletti munkája, ami azt jelenti, hogy ha bármely ember Krisztusban van, új teremtés az (2 Kor 5:17), az új teremtmények pedig más módon élnek. Ezért van az, hogy amikor az emberek azt mondják nekem, hogy az egyházon belül ugyanannyi bűn található, mint az egyházon kívül, mert ugyanannyi válás, pornográfia, hazugság, gyűlölködés és veszekedés található az egyházban, mint azon kívül. Ez hazugság! Jézus Krisztus egyháza ma is gyönyörűséges. Megtört, és bűnbánó szívű, Istennel jár, és amikor bűnt követ el, összetörik a szíve és visszafordul Hozzá. A te problémád az, hogy amit egyháznak nevezel, az valójában nem az egyház. Ha az egyház az, amit a legtöbb ember annak gondol, akkor minden újszövetségi ígéret beteljesületlen a Bibliában. De Isten azt mondta az Újszövetségben, hogy „Közöttük fogok lakni és járni, Istenük leszek, és ők az én népem lesznek. Isten törvényeit írom a szívükbe, és azok szerint fognak élni.” (Ezékiel 36:25-27)

A megtérésnek nem egy adatlap kitöltése a bizonyítéka, hanem egy megélt élet. Egy kedves barátom felhívta Doktor Dallimore-t, egy neves keresztény tudóst, és azt mondta neki: “Dr. Dallimore! Lenne egy kérdésem. A puritánok nem tettek felhívást a megtérésre és nem tettek olyan dolgokat, mint manapság mi. Akkor honnan tudták, hogy valaki megtért?” Ő így válaszolt. „Nos, ez könnyű volt: láthatták abból, hogy megváltozott az élete és abból, hogy rendszeresen járt a gyülekezetbe.” Honnan tudjuk, hogy valóban megtértek? Nem jönnek gyülekezetbe, az életük nem változott meg, de megtértek, mert felemelték a kezüket???

Nézd mit tettünk, nézd csak!

Ha itt ma este aggódsz a lelked miatt, nem kérlek, hogy emeld fel a kezedet, és nem kérlek arra sem, hogy kitölts egy adatlapot. De itt leszek reggel hat óráig, amíg nem megy a gépem, hogy tanácsot adjak. Látjátok, ez itt a probléma. A nagy feltételezés! Az emberek előre jönnek, kitöltenek egy adatlapot, beszélgetünk velük 5 percet az üdvösségről, kijelentjük, hogy meg vannak mentve, majd csodálkozunk, hogy miért kell olyan sokat tanítványoznunk őket, és mégsem növekednek. Hatalmas dolgot alapoztunk egy feltételezésre. Átvezettük őket egy evangelizálási rituálén, ahol mindenre a helyes választ adták, majd kinyilvánítottuk róluk, hogy szentek, és többé nem aggódunk emiatt. Ez helytelen.

El kell, hogy mondjam: ha megtérsz, és hiszel ma este Krisztusban, ha ezt megtetted, Ő megmentett téged. De azt is el kell mondanom, hogy ha Krisztus mellett döntöttél, Krisztust, mint Urat látod ma este, és hitet tanúsítottál iránta, Ő megmentett téged, de ha kimenve innen nem változott meg az életed, és nem növekedsz benne, és az, aki elkezdte benned a jó munkát nem fejezi be, akkor, ami történt, nem őszinte megtérés volt. Mert az őszinte megtérés bizonyítéka Isten folyamatos munkája az ember lelkében. Ez a régi módszer, ez a történelmi kereszténység. Hányan vannak így közületek, és hány ilyen embert ismertek? Nincs igazam?

Lehet, hogy van egy gyermeked, és hitet tanúsított, amikor hat éves volt, mert valaki azt mondta neki, hogy ha a mennybe szeretne menni, vagy szereti Jézust, akkor emelje fel a kezét, és persze, hogy megtette. És amikor 14-15 éves lesz, világi életet kezd élni, utálva Isten dolgait, odamész hozzá és azt mondod neki, hogy: „De te keresztény vagy, ezért másképpen kellene viselkedned.” Rosszul közelítesz hozzá. Ezekkel a szavakkal kellene megközelítened őt: „Bár valamikor hitet tanúsítottál Krisztus felé, minden jel arra mutat most az életedben, hogy a Jézus Krisztus iránt tanúsított hited hamis volt, és még mindig a bűneidben élsz. Ha meghalsz, a pokolba fogsz kerülni. Legyél biztos az elhívásodban, és a kiválasztásodban, ezért térj meg, és térj vissza Krisztushoz.” Látjátok milyen felszínessé vált a kereszténységünk? Drága barátom! Ezeknek a dolgoknak nem így kellene lenniük, de sajnos ez a helyzet. Ébredjetek fel az evangélium üzenetére, az igaz evangéliuméra, nem a megrövidített változatára. Ez a kegyelem és a hatalom evangéliuma. Az, Aki elkezdte bennünk a jó munkát, bevégzi azt. (Fil 1:6) A megtérés bizonyítéka nem egy kitöltött adatlap, hanem egy megélt élet.

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, Tanítások
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s