Radikális keresztyén – Paul Washer

Paul Washer arra bátorítja a fiatalokat, hogy adják át életüket teljesen Krisztusnak és egyedül csak érte éljenek!

DVD-ről meghallgaható itt: http://illbehonest.com/hungarian/

Az életem egy részét őserdőben és az Andok hegységben fagyoskodva töltöttem. Láttam meghalni embereket. Egy kisfiúra, akit Andrew Mymannak hívtak, a muszlimok ötször lőttek rá. Hasba lőtték és egyszerűen ott hagyták a járdán, miközben azt kiabálta: „Annyira félek, de nem tudom megtagadni Jézus Krisztust. Kérlek, ne öljetek meg, de nem fogom megtagadni Őt!”

Egy vértócsában fekve halt meg.

Ti beszéltek arról, hogy radikális keresztyének vagytok, mert feliratos pólót viseltek, mert elmentek egy konferenciára.

Én szentségről és Istenfélelemről beszélek!

Azt kívánom – bárcsak megismernétek, milyen lenne, ha Isten megmozdulna ezen a helyen? Ha a Szent szellem engem és mindannyiótokat meggyőzne a bűnről. Az arcunkra borulunk és sírunk, mert láthatóvá válnak azok a dolgokat, amiket Isten gyűlöl. Megengedünk az élünkben olyan dolgokat, amiket Isten gyűlöl, mert úgy cselekszünk és úgy nézünk ki, mint a világ, olyan a szagunk, mint a világé. Sok dolgot elkövetünk, de mintha nem is tudnánk róla, hogy ezeket cselekedjük, mert nem ismerjük Isten igéjét.

Annak ellenére, hogy a felekezetünk vallja, hogy a Szentírás kétséget kizáróan Isten Szava mégis csupán képeket, történeteket és furcsa kis meséket ismerünk belőle.

Ó, ha majd Isten szele fog fújni ezen a helyen! Akkor elfordulnánk a bűneinktől, akkor lemondanánk azokról a dolgokról, amik nem kedvesek Istennek, és akkor futnánk Őhozzá és megéreznénk az illatát és szeretnénk Őt.

Ó, ha Isten misszionáriusokat emelne fel.

Nem ugyanazokat a dolgokat kívánom nektek, mint a szüleitek. Ők biztonságot, biztosítási kötvényt és szép otthont szeretnének nektek. Ők azt szeretnék, hogy autótok legyen és híresek legyetek.

Én ugyanazt szeretném számotokra, amit a saját fiam számára, hogy egy napon kitűzze a zászlót, Jézus Krisztus zászlaját. Kitűzi azt egy hegy csúcsára, ahová korábban senki sem tűzött ki zászlót, és felkiált: „Jézus Krisztus Úr!” még akkor is, ha ez a fiam életébe kerül.

Ó, ha majd 18 éves lesz, ha ugyanazt mondja nekem, amit én mondtam, mikor fiatal voltam. „Elmegyek a hegyekbe. Elmegyek az őserdőbe.”

És mindenki azt mondja majd: „Nem mehetsz oda. Örült vagy. Ott háború van. Meg fogsz halni.”

El fogok menni. Mikor aztán a kisfiú felveszi azt a bizonyos hátizsákot, odamegyek hozzá és imádkozom érte és azt mondom neki: „Menj! Menj! Isten legyen veled, és ha meghalsz fiam, odaát ismét látni foglak és tisztelni foglak a halálodért.”

Ó, Istenem! Imádkozzunk, imádkozzunk.

Ó, Istenem! Én nem törődöm a hírnévvel. Nem törődöm azzal, hogy mit gondolnak az emberek. Az a vágyam, hogy Te dicsőülj meg. Az a vágyam, hogy ezek a fiatalemberek megmeneküljenek.

Az a vágyam, hogy azok, akiknek üdvösségük van, álljanak meg és vegyék észre maguk körül ezt a kortárs kultúrával átitatott keresztyénséget, amit Te gyűlölsz, és ki fogsz köpni a szádból, és akkor felfedezik Isten igéjét és azt mondják: „Követni fogom Jézust”.

Ó, Istenem! Imádkozom fiatal szolgálókért és pásztorokért.

Imádkozom, hogy betöltsd őket a bölcsesség szellemével, szeretettel, bátorsággal és ítélőképességgel.

Drága Istenem, akármi is az ára, imádkozom azért, hogy emelj fel misszionáriusokat. Én nem segíthetek, de nézz ezekre a fiúkra és gondolj az én kisfiamra is.

Ó, Istenem! Ha megmentenéd Ian-t, és azután felemelnéd és elküldenéd őt a legveszélyesebb háborús helyekre.

Ó, drága Istenem! Emelj fel misszionáriusokat ezen a helyen. Emelj fel misszionáriusokat. Emelj fel olyan igehirdetőket – pásztorokat, apostolokat és evangélistákat – , akik ismerik Isten igéjét.

Ó, Istenem! Munkálkodj ezen a helyen. Kérlek, munkálkodj ezen a helyen.

Drága Istenem!

Kérlek. Kérlek. Kérlek. Kérlek.

Fordította: Abonyi Sándor

2012-12-26

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Keresztyénség
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s