A rejtett bűn terhe – David Wilkerson

A rejtett bűn terhét, amit Dávid Király egy éven keresztül hordozott, drágán megfizette. Egészsége megromlott, gondolatok gyötörték az elméjét és szelleme is sebet kapott. Rombolást okozott az otthonában, kiábrándultságot Isten embereiben és gúnyolódást a hitetlenek között. Végül, felkiáltott: “közel vagyok az eleséshez, bánatom mindig előttem van.” (Zsoltár 38:17). Az eredeti héber szavak jelentését tekintve ez így hangzik: “Összeroppanok a szomorúságnak ettől a nehéz terhétől.”

Néhány keresztyén a saját kora zavaros körülményeinek közepette Dávidra tekintve ezt gondolja: “Milyen nagy tragédiát okozott a Sátán Dávidnak! Isten rettentően dühös lehetett rá. Hogyan kerülhet ez az egykori érzékeny lelkű zsoltáros a szakadék szélére?

Nem! Nem a gonosz volt az, hanem Isten, aki Dávid bűnét elviselhetetlenül nehézzé tette. Isten, az Ő nagy kegyelméből megengedte, hogy ez az ember lesüllyedjen a mélységbe, mert Isten meg akarta láttatni vele a bűnének nagyságát. Isten tette Dávid rejtett (megvallatlan) bűnét olyan nehézzé, hogy nem legyen képes tovább hordozni azt, és ez által arra ösztönözni őt, hogy megbánja bűnét.

Az igazság az, hogy csak egy olyan igaz ember, mint Dávid szomorkodhatott el olyan erősen a bűne miatt. Látod, milyen érzékeny volt a lelkiismerete? Úgy érezte, hogy Isten ítéletének minden nyílvesszője éles fájdalomként hatolt a szívébe. Emiatt mondhatta Dávid a következőt: “A bánatom mindig előttem van.”

Dávid történetének a titka a következő: Dávid egy Isten szerinti szomorúsággal, nagy és értékes istenfélelemmel rendelkezett. Ezért a következőt tudta mondani: “Az Úr fenyítő kezét látom rám nehezedni, hogy térdemre rogyjam és beismerem, hogy a bűnöm megérdemli az Ő haragját.”

A Jeremiás Siralmai írója mondja: “Én vagyok az az ember, aki nyomorúságot látott az ő haragjának vesszeje miatt. Engem vezérelt és járatott sötétségben és nem világosságban. …….  összetörte csontjaimat. Erősséget épített ellenem ….. Sötét helyekre ültetett engem, mint az örökre meghaltakat. Körülkerített, hogy ki ne mehessek, nehézzé tette láncomat. Sőt ha kiáltok és segítségül hívom is, nem hallja meg imádságomat. Elkerítette az én utaimat terméskővel, ösvényeimet elforgatta.” (Jer. Sir. 3:1-9).

Egyértelmű az író törekvése a lényeg hangsúlyozásával: Amikor rejtett bűnnel élünk együtt, Isten maga teszi a láncainkat olyan nehézzé, hogy az arra késztessen bennünket, hogy nyitottá váljunk a bűneink beismerésére és a mély megtérésre.

Forrás: http://www.worldchallenge.org/en/node/20889

© 2013 World Challenge – DavidWilkerson bejegyzett védjegye

IGEN! – Megengedett, hogy ezeket az emailokat elküldd a barátaidnak vagy más csoportoknak, testületeknek, stb – hacsak ezt külön Copyright előírás nem tiltja.

Közzétételre szánt anyagokat kérjük a http://prophetic@revivalschool.com címre küldeni.

MODERATOR:

Andrew Strom

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s