Szemelvények a „hyper-kegyelem” rémísztő történeteiből – Michael Brown

A hyper-kegyelem tanítók gyakran hangsúlyozzák, hogy nem elnézőek a bűnös élettel szemben, és hogy Isten igazi kegyelme fogja létrehozni a szent életet. Hiszem, hogy ők ezt őszintén gondolják.

Az egyik hyper-kegyelemről szóló könyv szerzője a könyve elején az következőt mondja: “Nem erkölcstelenséget hirdetünk, mert ha valóban hiszünk Istenben és szeretjük Őt, akkor annak megfelelő cselekedetek lesznek a következménye (mert a hit cselekedetek nélkül halott).” Természetesen!

Ezek a tanítók dokumentált bizonyságok óriási tömegét mutatják fel, hogy hívők ezrei találták meg szabadságukat és éltek meg szabadulást a kegyelem üzenetének elfogadása által. A korábbi években ezek a hívők súlyos kárhoztatás alatt éltek azt gondolva, hogy ha egy kicsit keményebben munkálkodnak, akkor Isten talán el fogja fogadni őket. Úgy érezték mintha sosem tudták volna elérni a kívánt mértéket. Felbátorodtak Isten fantasztikus kegyelmén és megváltoztak. Ez csodálatos hír és én is nagyon örülök ezeknek a bizonyságoknak. Én is hiszek a kegyelem üzenetében és hirdetem is azt. Sajnálatosan, azonban sok hívő beszámoló szól arról, akikben felmérhetetlen károkat okozott a hyper-kegyelem üzenete. Amióta a „Hyper-kegyelem veszélyei” című írásomat közzétettem, képtelen vagyok feldolgozni mindazokat a rémísztő történeteket, amiket elküldtek hozzám.

Jessica története egy tipikus eset:

“Személyesen tapasztaltam meg azokat a változásokat, ami azokkal az emberekkel történt, akik elfogadták ezt az üzenetet.

’Egy kis csoporthoz csatlakoztam 3 évvel ezelőtt, ami a rendszeres ima összejövetelektől és az egymással szoros szent élet megélésétől eljutott odáig, hogy azt állítsa, hogy ’az ima tulajdonképpen munka és az a kegyelem tagadása’ és ’a bűn az, ami lehetőséget ad a kegyelem számára, hogy a maga nagy munkáját elvégezhesse.’ Az összes ima-összejövetelünk és Biblia-tanulmányozásunk hajnalig tartó szórakozássá változott, ahol a csoportból sokan, mint egy bíróság előtt arról ’tettek bizonyságot’, hogyan nyertek elfedezést a bűneikre  … mindezt a kegyelem nevében.´

“A szívem annyira összetört a drága barátaim miatt, akikkel olyan szoros kapcsolatunk volt. Az egész csoport befogadta a bűnt. Nem csak elfogadta, hanem meg is indokolták, és kívánatos dolognak tartották azt. Teljesen kiközösítettek és kigúnyoltak a szentség mellett való kiállásom miatt. Már nem is szólítottak a nevemen, hanem egyszerűen csak ’farizeusnak” hívtak. Sajnálatos módon teljesen el kellett, hogy szakadjak ezektől a kedves emberektől és az életemet az értük való imával töltöm.”

Másvalaki ezt írja:

“Volt egy kedves ismerősöm, a hyper-kegyelem odaszánt követője, aki elkezdett hazudni és csalni az üzleti életében… Nem ilyen ember volt korábban, mielőtt a hyper-kegyelem követője lett… Nem volt harácsoló, valójában egy önzetlen, alázatos és nagyon tisztességes ember volt. Meg sem említhetem neki, hogy hazudik és visszatart információkat annak érdekében, hogy az embereket befektetésre vegye rá … Miért teszi ezt? Azt mondja, hogy Jézus ezt nem tartja rossznak. Így senkinek sem engedi meg, hogy a viselkedését szóvá tegye neki .… mert különben….”

Egy dicsőítésvezető írta nekem, hogy mi történt általa ismert híres dicsőítésvezetők között, ahol “féktelen ivászattal egybekötött bulizás folyik. Teljesen elnézve, mert ők úgymond kegyelem és nem a törvény alatt vannak.”

… A hyper-kegyelem tanítók általában azt állítják, Jézus szavai ránk már nem vonatkoznak. Ehelyett azzal érvelnek, hogy Jézus tanítása a törvény alatt lévő zsidókra vonatkoznak az újszövetség életbelépése előtt, ahol is Pál hozta el a kegyelem üzenetét. Ha ez az eretnekség nem jelent vörös zászlós figyelmeztetést számunkra, akkor semmi sem fog. Egyszerűen elfogadhatatlan bármilyen tanítás, amelyik lekicsinyli vagy elutasítja Jézus tanításait. Hozzátok fordulok kedves testvéreim, akik vezetők vagytok a hyper-kegyelem táborában (vagy vannak környezetetekben, akik a kegyelem üzenetét hirdetik), hogy vigyétek ezt a dolgot az Úr elé és tegyetek komoly helyreigazításokat, mert sok hívő élete került lerombolásra. Sokaknak segítettetek azzal az igazsággal, amit megtanultatok, de sokan mások veszélyes helyzetbe kerültek a ti hibáitok által és nem örvendezhettek a jó dolgoknak anélkül, hogy felelősséget ne hordozzatok a hibákért. Nincs szükségünk további rémtörténetekre.

Forrás:

www.charismamag.com/spirit/church-ministry/16887-hyper-grace-horror-stories

Posted in Uncategorized by Andrew on March 14th, 2013 at 8:38 am.

Previous Post: CONFRONTING THE ERROR of HYPER-GRACE

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Szemelvények a „hyper-kegyelem” rémísztő történeteiből – Michael Brown bejegyzéshez

 1. Ötvös Gyula szerint:

  Most már csak arra lennék kiváncsi, hogy a nem hyper kegyelmet hirdető gyülekezetekben mitől követnek el hasonló bűnöket az emberek. Miért csalnak adót a vállalkozók, amiből aztán hatalmas összegekkel támogatják a gyülekezetüket és így válnak megbecsült “elöl űlő” testvérekké? Mitől van az, hogy némely házasság, bár megmarad, mégis a szeretet leghalványabb csíráját sem lehet felfedezni benne? Miért hagyják el tömegesen a fiatalok azokat a gylekezeteket, ahol a törvény és a kegyelem keverékét hírdetik? Erről Dr. Brown egyetlen szót sem ír a könyvében. Egyébként az általa a könyvében idézett rossz példákon kívül mást nem is sikerült felfedeznem az interneten.

  Szerencsére vannak olyan bátor prédikátorok, akik a sok támadás ellenére is kitartanak Isten kegyelmének az evangéliuma mellett.

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Gyula! Köszönöm a hozzászólásodat. Annyit szeretnék csak pontosítani, hogy nem a kegyelem tanítással való szolgálattal van probléma, hanem annak egy széles körben elterjedt szélsőséges változatával, amit hyper- kegyelemnek neveztek el. Ezt a jelenséget nem Michael Brown az egyetlen aki, szóvá teszi. Én magam is megtapasztaltam, amikor a szentség jegyében Isten igéjének való engedelmességre hívtam fel a figyelmet és a kegyelem nevében törvénykezőnek neveztek. A kegyelem tanításával semmi baj nincs, dicsőség érte az Úrnak és hálásan gondolok azokra a szolgálókra, akik tiszta szívvel és jó lelkiismerettel szolgálnak ebben a témában. Természetesen nem ez az egyetlen szélsőség, ami problémákat okoz az egyházban és nem ez minden bűnnek a forrása. A bűn minden körülmények között igyekszik teret nyerni magának, ezért minden területen ébernek kell lennünk. Ezért a Blogon több más szélsőség veszélyéről is lehet olvasni. Nem kell féltenünk az Isten által elhívott kegyelem tanítókat, és más szolgálókat sem, mert Isten készíti fel az Övéit, hogy bátran szembeszálljanak az “ellenséggel”, és tudjanak különbséget tenni, hogy ki az ellenség, és csak azt vegyék magukra, ami valóban rájuk tartozik. Isten harcra hívott el minden szolgálót és ez hozzá tartozik a hívő élethez. Az Ő kegyelme megtart bennünket minden körülmények között, ha szeretjük Őt, azaz engedelmeskedünk Neki mindenben.

   Az Úr Jézus szeretetével, Sándor

   Kedvelés

  • Zsolt Pacsay szerint:

   Igen, én is a hyper-grace-nek csúfolt irányzat irányából írtam a hozzászólást. Sajnos sokan teljesen félreértik, és Dr. BROWN minden jószándéka mellett is belekever olyan szolgálókat, akik a kegyelem mozgalom farvizein evezve eretnekségeket hirdetnek. Ha érdekel a téma, olvasd el Paul Ellis válaszkönyvét Brown hyper-grace könyvére.

   Egyébként nem válaszoltál a kérdésemre. Igaz költői volt….

   Isten áldjon,

   Gyula

   Kedvelés

 2. Roland szerint:

  Egyetértek Michael Brown írásával,viszont sajnálatos,hogy például Creflo Dollar vagy Joseph Prince testvért is a hyperkegyelem mozgalomhoz tartozónak vallanak sokan,pedig ők kiegyensúlyozott módon tanítanak erről a témáról,teljesen a bűn ellen vannak és semmi közük a szélsőséges kegyelemről szóló tanításokhoz..Persze van egy-két dolog amiben nem értek egyet Joseph Prince látásával,de senki sem tökéletes tanító.Amióta hallgatom Prince testvér kegyelemről és megigazulásról szóló tanításait,azóta megújult a hívő életem,és meg sem fordult a fejemben,hogy mivel kegyelem alatt vagyok,ezért bármit megtehetek.Aki biblikus módon tanít e témákról és valóban megérti az üzenetek lényegét,az inspirálva lesz,hogy egyre jobb,tiszta és szent életet éljen! Peace 🙂

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Roland! Köszönöm, hogy megosztottad véleményedet. Hasznosnak ítéltem közzétenni Michal Brown írását, sok más szerző írásához hasonlóan, és ha megfigyeled azok mind csak jelenségekről szólnak. Semmiképpen sem szabad személyeskedni, pártoskodni beskatujázva embereket. Nem a mi dolgunk “más szolgájának” a megítélése és azt nem is támogatom a blogon. Pál sem nevezett néven senkit azon körülmetéltek közül, akikre még átkot is kimondott, a hamis evangéliumuk miatt, akik pedig megesküdtek, hogy megölik őt. Szeretettel Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s