Megfeszítve a vallásos világnak – T. Austin-Sparks

“Éntőlem pedig távol legyen a dicsekedés, hacsak nem Urunknak, Jézus Krisztusnak keresztjében, aki által nekem meg van feszítve a világ és én is a világnak..” (Galata 6:14 – Vida Sándor fordítása)

Érdekes megfigyelni azt a különös módot, ahogyan az apostol itt a világról beszél. Ez a kifejezés nagyon tág fogalom, és rendkívül sok mindent foglal magában. Pál itt egészen a dolog szellemi hátteréig megy el. Vegyétek figyelembe a szövegkörnyezetet; legjobb, ha felidézzük:

“..mert maguk a körülmetéltek sem tartják meg a törvényt, hanem azért akarják a ti körülmetélésteket, hogy a ti hústestetekkel dicsekedhessenek..” (Gal. 6:13 – Vida ford.)

A folytatás itt elérhető: Megfeszítve a vallásos világnak

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, gyülekezetépítés, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s