Az individualizmus a gyülekezet ellensége – Andrew Strom

Ma minden tekintetben egy individualista, önző – EGOISTA – korban élünk. Bizonyos vagyok azonban, hogy ebben nem mindenki ért velem egyet. Minden reklám valami módon az EGO-ra igyekszik hatást gyakorolni. Gyerekkorunktól kezdve azt tanultuk, hogy teljesen függetlenek legyünk, ne bízzunk senkiben, a magunk kis zárt világában éljük, ahol teljes egészében mi döntjük el, hogy mi fog megtörténni az életünkben. Gyakran megijedünk, hogy elkötelezzük magunkat bármiféle különleges csoport, cél vagy bármilyen vezetőség felé. A modern ember egy ízig-vérig “individualista”. “Ne kérd azt, hogy csatlakozzam vagy kötelezzem el magam! Ne mondd meg nekem, hogyan éljem az életemet!”

Mindez azonban pontosan az ellenkezője annak, amit a Biblia a “Test”-ről mond. Pontosan az ellentéte a “Közösségnek”. És pontosan ellentéte az igazi gyülekezetnek. A mai keresztyének milliói (különösen Nyugaton) éppen olyan “individualisták”, mint a szomszédai. Néha még annál is jobban.

Mint ahogyan korábban megjegyeztük, az első mondat, ami a korai gyülekezet leírására vonatkozik a Bibliában, az a következő:

És foglalatosok voltak az apostolok tudományában és a közösségben, a kenyérnek megtörésében és a könyörgésekben.  (Ap.csel. 2:42).

Ez egy igazi kép a TEST-ről, ami nem “individualisták”-nak egy csoportja. Ők ODASZÁNTÁK magukat egy célra, egy csoport felé, aminek igazi VEZETŐI vannak, akiket Isten kent fel az igehirdetésre. De egy modern ember számára teljesen elképzelhetetlen, hogy bármilyen csoport felé ilyen módon ELKÖTELEZZE MAGÁT. Túlságosan gyanakvóak, individualisták és bizalmatlanok vagyunk ahhoz, hogy ilyen dolgot megtegyünk. És itt fel kell tenni egy kérdést:  Lehetséges ma egyáltalán, hogy igazi “TEST” létrejöjjön? A “GYÜLEKEZET” (a szó igazi értelmében) egy olyan fogalom marad, amit megérthetünk egyáltalán? Vagy a média és az egész kultúránk olyan mértékben “individualizált” minket, hogy igazi “Test” a későbbiekben már nem is jöhet létre?

Tudjuk, hogy a keresztyénség nem “individualisták” halmazáról szól, és nem is félig elkötelezett “épület-látogatók”-ról vasárnap délelőtt. A keresztyénség egy TESTÜLETILEG megélt életről szól, ami “Krisztus Teste”, egy létező valóság, ami látható és az emberek által megfigyelhető: mindenben Jézust dicsőítve meg.

Egy Test, ami testületileg fejezi ki a Király minden szavát, erejét, szeretetét és csodáit.

Hogyan valósulhat meg a földön egy ilyen “összegyülekezés”? Hogyan lehetséges az, hogy a szétszóródott ‘maradék’ összejöjjön és kiformáljon egy ilyen Testet? Igen, minden a felkent “igével” kezdődik. Figyeljétek meg a fenti versben, hogy azok az emberek egy nagyon különleges dolog körül gyűltek össze: “Az apostolok tudománya és közösség”. Az apostolok által felkent módon hirdetett “ige” a döntő mindezekben. Az ilyen ‘igé”-t szép sorjában minden más követni fogja.

Azonban a nagy kérdés a következő marad: Képesek lehetnek a mai “individualista” emberek arra, hogy magukból egy igazi “Test”-et formáljanak ki – még ha így hirdeti is valaki az igét? Vagy az individualizmus olyan mély gyökerekkel rendelkezik, hogy még az “apostoli” igehirdetés sem képes kiragadni az embereket abból?

Ezek azok a kérdések, amit fel kell tenni magunknak ma, ha abban reménykedünk, hogy egyáltalán részesei lehetünk Isten igazi mozdulásának ezekben az utolsó napokban.

Forrás: http://www.revivalschool.com/

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezet, gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások, utolsó idők, vezetés
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s