A posztmodern egyház, avagy az ördög mesterkedései napjainkban – Kertész Zsuzsanna

Az ördög nem alszik, hanem világosság angyalának öltözve mérgezi a jóhiszemű, naiv hívőket és azokat a hívőket, akik nem hajlandók engedelmeskedni az Igének és testies életet élnek, esetleg csak név szerint keresztények. A hitetést az utóbbi évtizedekben az ördög mesterfokra fejlesztette és annyira kis árnyalatnyit változtat az Ige üzenetén, hogy szinte észre sem lehet venni, éppen ezért annál veszélyesebb a dolog. Ezért nagyon kell vigyázni és nem szabad aludnunk, mint ahogy az ördög sem alszik.

Posztmodern korban élünk és az erkölcsi és gondolkodásbeli normák is megváltoztak napjainkban. Ezért ennek a keresztény generációnak különösen alapossággal kell megmagyaráznunk az evangélium alapvető doktrináit és a keresztény életre vonatkozó dolgokat, melyek szöges ellentétben állnak a mai kor értékrendjével és gondolkodásmódjával. Sok mai gyülekezet megpróbál lépést tartani a változó világgal, megpróbálnak korszerűek lenni, elfelejtve, hogy „Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz.” (Zsidókhoz írt levél 13,8). Aki ezt az írást olvassa, azt gondolhatja, hogy negatív vagyok, szeretetlen és ítélkező, aki mindenben a hibát keresi.

Sajnos nem kell nagyon a hibát keresni, mert egyértelműen ott van előttünk. Nem vagyok szeretetlen, mert úgy hiszem szeretetből írom azt, amit írok. Szeretem Istent és az Ő igazságát és kiállok mellette. Szeretem Isten egyházát, ezért féltem a hívőket a tévelygéstől. Manapság elterjedt a gyülekezetekben, hogy csak pozitív dolgokat lehet mondani. Ez a Bibliával ellentétes tanítás, mert látjuk, hogy az összes próféta megfeddte a gonoszt, Jézus és az apostolok úgyszintén. Sokan azt hiszik, hogy Jézus egy mindenkivel bájolgó szappanopera-hős jellegű férfi volt, aki mindenkinek szépeket mondott. Aki így képzeli el Jézust, az olvassa el az evangéliumokat. Jézus felborította az árusok asztalait a Templomban. Szemtől-szembe mondta a farizeusoknak: mérges kígyóknak fajzatai (Máté 12,34), gonosz és parázna nemzetség (Máté 16,4), képmutatók (Máté 23,13;14,15), bolondok és vakok (23,17).

Ha ma lenne itt Jézus testben közöttünk, biztos sokan megintenék Őt szeretettel, mondván, legyen kicsit elnézőbb, szeretetteljesebb és ne ítélkezzen. Nem arra gondolok, hogy inzultálni kell testvéreinket, és szeretetlenül ítélkezni, hanem először is imádkozni a tévelygőkért, majd szeretettel figyelmeztetni őket, ha testvérekről van szó. Vannak azonban,  akik azt állítják, hogy testvéreink, de nem azok, és nem is különbek a farizeusoknál. Báránybőrbe öltözött farkasok (Máté 7,15), akik becsempészik a hamis tudományt az egyházba. Sokan úgy gondolják, hogy a békesség érdekében csöndben kell tűrni a tévtanítást. De pontosan a hamis próféták voltak azok Jeremiás idejében, akik békességet hirdettek a sok bűn közepette, de az Úr ezt üzente Jeremiáson keresztül: Nincs békesség! A rosszal nem szabad megalkudni, sem a kétértelmű és félig igaz-félig hamis dolgokkal sem.

Sokféle hamis tanítás van jelen az egyházban, de én most az új irányzatokkal szeretnék foglalkozni, melyek egyre népszerűbbek, különösen Amerikában, de lassan-lassan terjednek Európában is. Ezek az új irányzatok nem is igazán újak, mert gyökerük ott van az Éden kertjében, a kígyó szavaiban: „csakugyan azt mondta Isten?”, „olyanok lesztek, mint Isten…”, „Bizony nem haltok meg”.

A teljes írás PDF formában letölthető itt: Posztmodern egyház

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Magyar tanítások, utolsó idők
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s