Amikor Isten már nem szól – David Wilkerson

Ézsaiás hittel teljes módon prófétálta Izraelnek, hogy egy napon majd meg fognak nyílni a “füleik a hallásra”. Sajnálatos azonban, hogy bezárult a hallásuk Isten hangjának meghallására, mert meg akartak maradni a bűneikben!

“…. hívtalak és nem feleltetek, szóltam és nem hallottátok: a gonoszt cselekedtétek szemeim előtt, és amit nem szerettem, azt választottátok. Azért így szól az Úr Isten: Ímé, szolgáim esznek, ti pedig éheztek, ímé, szolgáim isznak, ti pedig szomjúhoztok, ímé, szolgáim örvendnek, de ti megszégyenültök! Ímé, szolgáim vigadnak szívük boldogságában, és ti kiáltani fogtok szívetek fájdalmában, és megtört lélekkel jajgatni fogtok; (Ézsaiás 65:12-14).

Milyen tragikus visszautasítani a Szent Szellem szerető figyelmeztetésének meghallását. Valahányszor bezárjuk a fülünket Isten parancsolatának meghallására, hogy megsanyargasson bennünket testünk bűnei miatt, arra vagyunk ítélve, hogy mindenfajta fájdalmat és kínt tapasztaljunk meg.

Kérlek értsétek meg, hogy Istennek nem arról a szolgájáról beszélek, aki meggyűlölte a bűnét. Nem is arra a hívőre gondolok, aki nem enged meg magának semmilyen nyugalmat, míg a Szent Szellem fel nem szabadítja őt. Inkább arról a hívőről beszélek, aki megtanulta szeretni a bűnét, aki Delila ölébe hajtja a fejét. Az ilyen embernek érzéketlen a lelkiismerete.

Az a hívő, aki folyamatosan megmarad a bűnben, hallani fog hangokat, azonban az egy sem Istentől lesz. Arra az emberre Isten rábocsátja a tévelygés szellemét:

Aképpen választom én is az ő megcsúfolásukat, és rájuk hozom, amitől félnek; mivel hívtam és senki nem felelt, szóltam és nem hallották, és a gonoszt cselekedték szemeim előtt, s amit nem szerettem, azt választották. (Ézsaiás 66:4).

Milyen rettenetes dolog az, amikor Isten már nem szól! De mennyire bátorító tudni, hogy a Szent Szellem szeretetteljes módon figyelmeztet és megőríz bennünket a bűntől.

Forrás: http://sermons.worldchallenge.org/en/node/23530

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, próféciák, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s