“Izrael megháborítói” – David Wikerson

Troublers of Israel by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/23729

Kik az igazi “bajkeverők” Isten egyházában ma?

Nem az ‘Illések’, akik sóhajtoznak és sírnak az egyház utálatos dolgai miatt. Nem azok, akik leleplezik a bűnt és a vallási vezetők gonosz dolgai ellen tesznek bizonyságot és nem is azok, akik a Sionon laknak. NEM.

Minden szakadás oka a kompromisszum.

Isten házában minden baj a hitehagyásból és az Úr parancsolatainak figyelmen kívül hagyásából származik.  ahol irigység és civakodás van, ott háborúság és minden gonosz cselekedet is van.(Jakab 3:16).

Pál figyelmezteti a testvéreket, hogy “vigyázzatok azokra, akik szakadásokat és botránkozásokat okoznak a tudomány körül ……… és azoktól hajoljatok el. (Róma 16:17). Akik “botránkozásokat okoztak a tudomány körül” tulajdonképpen önző, ego-centrikus, megalkuvó emberek voltak, akik “a saját hasuknak szolgáltak” (18. vers). Ez azt bizonyítja, hogy a szakadás oka a büszkeség, az önző érdek. Pál azt mondta: “nyájas beszéddel, meg hízelkedéssel megcsalják az ártatlanoknak szívét. (18. vers).

Azok, akik elnézőek a bűnnel szemben, akik nem vesznek tudomást gonosz dolgokról és akik mindenáron az egység fenntartására törekednek,

ők a szakadás igazi okozói.

Krisztus igazi teste sosem volt és nem is lesz megosztott. Akik szent közösségben vannak Krisztussal azok egymással is közösségben vannak.

A megosztás igazi oka a bűn!

Pált és Silást azzal a váddal vitték Filippi város elöljárósága elé, hogy Ezek az emberek ……. megháborítják a mi városunkat” (Ap.csel 16:20). Az általuk okozott baj  következménye az lett, hogy megverték és börtönbe vetették őket. Mi volt ez a mérhetetlenül nagy baj? Pál és Silás kiűzte a jövendő mondás szellemét egy fiatal lányból, aki az ő urainak nagy hasznot hajtott jövendőmondásával…. Látván pedig annak az urai, hogy keresetüknek a reménysége elveszett, megfogva Pált és Silást” (Ap.csel 16:16 és 19).

Amikor a személyes érdek bármi módon veszélybe kerül, felhangzik a “Bajkeverők! Szakadás! Az egység veszélyeztetése!” Pál és Silás leleplezett egy vallásosság köntösébe bújtatott démonikus megtévesztésen alapuló színjátékot, ami nagyon jövedelmező volt néhány ember számára, akik tudták hogyan manipulálják a megkülönböztető képességgel nem rendelkező sokaságot.

Miért kiáltottak “Szakadást”? Mert elkezdődött egy tisztuláson alapuló ébredés. Pált és Silást azok vádolták viszálykeltéssel, akik visszautasították a megtérésre szóló hívást és a szentségben való járást.

Isten több ‘egyház-háborítót’ ad nekünk, akik nem félnek bátran szembeszállni a vallásos képmutatással és az engedetlenséggel!

Fordította: Abonyi Sandor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, gyülekezetépítés, helyreállítás, próféciák, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s