Letették a fegyvert – David Wilkerson

They laid down thir Armor by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/23975

(„….leül a nép enni és inni; azután felkelnek játszani.” 2 Móz 32:6)

“És látván Mózes, hogy a nép megvadul (mert Áron megvadította őket, ellenségeik csúfjára). Megáll Mózes a tábor kapujában, és monda: Aki az Úré, ide hozzám! …” (2 Mózes 32:25-26).

Ami itt megvadul – nak van fordítva, annak a héberben a para szó felel meg, aminek jelentése: “levetkőzi gátlásait, elengedi magát, ellazul.” Ez “egy új kezdetre” is utal.

Egy modern sör-reklám azt tanácsolja a mai generációnak, hogy “érezze magát felszabadultan ma éjjel.” Ez egyszerűen azt jelenti, hogy vetkőzze le a korábbi erkölcsi gátlásait, rázzon le magáról minden kötelezettséget, szabályt és kezdje el jól érezni magát. Tegyed a saját dolgodat, akármi is az, ami boldoggá tesz téged.

Az, hogy levetkőzték a gátlásaikat önmagában még nem volt romlottság; egy üzenet továbbítása volt viszont az őket figyelő pogányok felé. Látjátok az Amálekitákat a körülöttetek lévő távoli hegyeken, akik nézik ezt a különös színjátékot? Az ellenség reszketett, amikor Istent látta munkálkodni közöttük, most nevetett és gúnyolódott: “Nézzetek rájuk. Ők éppen olyanok, mint mi! Az Ő Istenük nem is erős. Nem is bíznak Benne! Ők csak testi vágyaikat akarják kiélni, szórakozni és játszani, mint bárki más közöttünk. Milyen képmutatók!”

A megvadult cselekedetükkel az Istenüket értékelték le az istentelenek szemében! Gyávának, kegyetlennek, hanyagnak és tehetetlennek mutatták be Istent. Ezzel bemocskolták egy teljhatalmú Isten becsületét és méltóságát. A továbbiakban már nem voltak példaképek, nem voltak bámulatra, rettegésre vagy tiszteletre méltók.

Letették a fegyvert, hogy élvezzék az életet! Veszélybe került Isten terve az üdvösségüket illetően. Azt üzenték ezzel a világnak: “Nem akarunk többé harcolni az ellenséggel! Nem akarunk ellenállni! Elég volt az elutasításokból, az áldozatokból, a jövőbeni reményekből és a messzi távoli áldásokból. Mi élni akarunk, most! Jól akarjuk érezni magunkat! Ki akarjuk használni a megfelelő időt.”

Ez már romlottság volt: Ez egy új kezdet volt az életükben. Nem harcolnak tovább! Ha nekik egy kegyetlen pusztaságban kell élniük, akkor abbahagyják a harcot és azt teszik, ami nekik a legjobb.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Szellemi harc, Szentség, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s