A papság – Abonyi Sándor

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntök minden látogatót a Blogon. Figyelemmel kísérem a különböző anyagok iránti érdeklődést és látom, hogy igény van a mélyebb tartalmú un. “kemény” tanításokra. Ez nagyon jó, mert Isten az érett-korúságra akar elvinni bennünket, az “érett-korúaknak” pedig “kemény eledel” való.

A “Heti ajánlat”, mint új szolgáltatás elindítása kapcsán hadd tegyek egy rövid kitekintést azzal kapcsolatban, hogy mit végez Isten ma az egyházban.

Hiszem, hogy Isten egy helyreállást végez ma – minden téren. Megrázza az egyéni életeket, de a közösségek életét is. Ez önvizsgálatra, általában a dolgok megvizsgálására és személyes döntések meghozatalára késztet mindenkit. Változnunk kell! Ez az azonban, amit nem nagyon szeretünk, de ami Istentől van az megvalósul. Létrejönnek elválasztódások hívők között, akik korábban jól megvoltak egymással és most nem értik egymást és nem értik, hogy mi történik. Ez azonban az Úrtól van! Az Úr akarja építeni az Ő Egyházát azokból, akik valóban az Övéi, akik hallják, hogy “mit mond a Lélek a gyülekezetnek” és engedelmeskednek Neki – mindenben! Ők alkotják a “győztesek” csapatát, akik jogosan igényt tarthatnak a hívőknek szóló ígéretek beteljesedésére.

Ezzel van összefüggésben, hogy Isten helyre akarja állítani minden hívő papi szolgálatát is.  Isten akarata szerint a hívő életünk első része főként a felkészülésről, az azt követő időszak pedig a szolgálatról szól. A “hívők” nagy többsége élete végéig szívesen megmaradna a “fogyasztó” állapotában és ez nem jó. Az Újszövetség nem erről szól! Jézus halálakor a “kárpit átszakadt”  és “szabad bejárása van minden hívőnek a Szentek Szentjébe”. Jézus halála előtt ez a “főpap” kiváltsága volt , de azt követően minden újjászületett (Jézussal meghalt és feltámadt) hívő Istentől rendelt szolgálata. Az Úr mindenkit szolgálatra hívott el! Addig is, amíg nem találjuk meg személyes elhívásunkat és nem lépünk be személyes szolgálatunkba, de azt követően is, van egy papi szolgálata minden hívőnek. Az Ószövetség idején elkülönített “papi” réteg volt. Sajnos az Újszövetség időszakában is kialakult egy “klérus” (nikolaiták), ami nem kedves Istennek. Isten akarata az, hogy minden újjászületett hívő papi szolgálatot lásson el. 

Ezek után felmerülhet a kérdés , hogy

– kik az újjászületett hívők és

– mit jelent papnak lenni.

Ebben szeretnék most segíteni néhány írás ajánlásával és bátorítani mindenkit, hogy vállalja fel Istentől rendelt papi szolgálatát.

1 Pét 2:9  “Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;”

Az ajánlott írások az alábbi címekre kattintva érhetők el:

– John Piper: Miért kell újjászületni?

– John Piper: Mi történik az újjászületéskor?

– Mit jelent papnak lenni?

Ne ijedjen meg senki, nem azt jelenti a papi szolgálat, amit ma a pásztorok végeznek. Az Úrral járva és a Szent Szellem erejével mindenki be tudja tölteni papi szolgálatát!

Jó olvasást és épülést kívánok mindenkinek.

Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, helyreállítás, szolgálati ajándékok, Tanítások
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A papság – Abonyi Sándor bejegyzéshez

 1. Guti Tünde szerint:

  Kedves Sándor testvérem!

  Nagyon hálás vagyok Istennek ezért az oldalért, és az itt található tanításokért! Szükségünk van kemény eledelre, tiszta igeire, olyanra, ami érett korúaknak való, és leleplezi a hamisságokat! Igyekszem sorban elolvasni minden tanítást.

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Tünde! Megtisztelő számomra, ha a rendszeres látogatók között köszönthetlek. Jó épülést kívánok és kitartást, mert van bőven mit olvasgatni, hallgatni.

   Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s