A keresztyén magányossága – A.W. Tozer

The Loneliness of Christian by A.W. Tozer

Forrás: http://www.revivalschool.com/

A keresztyén magányossága az Istennel való járásának a következménye egy istentelen világban. Az Istennel való járása gyakran eltávolítja őt a világi módon gondolkodó „jó keresztények” közösségétől is. Isten által vezérelt ösztöne hozzá hasonló emberek társaságáért kiált, akik képesek megérteni a magányosságát, és a Krisztustól átitatott szeretetéből származó törekvéseit. A baráti körében kevesen vannak, akikkel meg tudja osztani mély megtapasztalásait, ezért magányosan kell járnia az útját.

A prófétákban az emberek meg nem értéséből fakadóan egy kielégítetlen vágy keletkezik, aminek az lesz az eredménye, hogy sírva mondják el panaszaikat. A mi Urunk is sokat szenvedett emiatt.   

Az a férfi vagy nő, aki mély és valóságos módon tapasztalja meg Isten jelenlétét az életében, nem fog sok embert találni, aki megérti őt. Néhány embert talál csak, akinek szívesen elmondja, hogy mik azok a gondolatok, amik állandóan foglalkoztatják őt. A zajos, vallási szakzsargonban folyó beszélgetésekből gyakran gondolataiba merülve kivonja magát. Azt mondják róla, hogy nehezen kezelhető és túl komoly. Kerülik a társaságát és ezért egy nagy szakadék keletkezik a sokaság és ő közötte.

’Elefántcsont palotán’ kívüli barátok után kutat, akiknek a ruháján meg tudja érezni a mirha, az aloe és a cassia illatát. Lehet, hogy talál néhányat, de egyáltalán nem biztos, mint ahogyan az idős Mária is, aki a szívében hordozta ezeket a dolgokat.    

A nagy magányosság még inkább Istenhez vezeti őt. Nem tud magához hasonló társaságot találni, ami arra ösztönzi őt, hogy még inkább Istenben találja meg azt, amit máshol nem találhatott meg.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, gyülekezetépítés, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s