Lehet Jézus “cool” ?

Can Jesus Be Cool?

Forrás: http://annawood.wordpress.com/2013/09/15/can-jesus-be-cool/

(Cool= laza, lezser, haverkodó, szórakoztató) 

„Tartsd meg a parancsolatot mocsoktalanul, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenéséig, amit a maga idejében megmutat ama boldog és egyedül hatalmas, a királyoknak Királya és az uraknak Ura, kié egyedül a halhatatlanság, aki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; akit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat: akinek tisztesség és örökké való hatalom.  Ámen.”    1 Timóteus 6: 14-16.

Van egy zavaró irányzat néhány modern gyülekezetben ma, ahol olyannak igyekeznek bemutatni Krisztust, hogy elfogadható legyen a világ számára. A „világ vagy inkább a világiak megnyerése” érdekében sok modern pásztor és keresztyén megalkuszik az igazsággal és leszállítja Jézus követelményszintjét. Annak érdekében, hogy elérjék azokat, akiket más módon nem tudnak elérni, Jézust gyakran „COOL”-nak mutatják be.

Cool? Jézus? 

Uraknak Ura, Királyoknak Királya, Teremtő, Gondoskodó, Megmentő – az igen ….. de „cool”?

NEM.

Ez azonban még nem minden. Az a gyülekezet, melynek megszületéséért Krisztus meghalt? Nos, a gyülekezetnek időszerűnek kell lenni, a mai kor hangján szólnia, és teljes egészében kereső-barátnak lenni …… különben nem fogja érdekelni az embereket.

Jó, rendben van, igen, egyetértek. Krisztus Testének időszerűnek kell lenni és nekünk barátokat keresőknek kell lenni, de itt vége van a hasonlóságnak.

Figyeljetek ide! Nem egy modern, bűnnel telt társadalom az, amihez a gyülekezetnek hasonlítania kell, hanem az Úrhoz, az egyetlen Kereső pedig, akinek a szeretete miatt aggódnunk kell az Isten maga, aki az Ő szuverén akarata szerint keres és talál meg minket.

El kell felejtenünk az új utakat és Jézus útját kell magunkévá tenni. Az Ő szava a lényeg. Ami az Ő számára lényeges az kell, hogy lényeges legyen a mi számunkra is. A mi ember alkotta útjainkkal közeledni a sokaság felé nem kedves Krisztusnak. Gyomrot felkavaró elképzelés az, hogy nekünk a világhoz kell hasonlóvá válni és Krisztust a világ „haver”-jává tenni annak érdekében, hogy megmentsük a lelkeket.

És ha ez felkavarja a mi gyomrunkat, akkor milyen lehet Krisztus számára?

Nos, mit gondoltok…Hogyan tud a gyülekezet leginkább visszatérni az igazság útjára? Melyek azok a modern módszerek, amint lehetőségünk van rá legelőször ki kell dobni?

Fordította:  Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások, utolsó idők
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Lehet Jézus “cool” ? bejegyzéshez

 1. Folk Zsuzsa szerint:

  A kereső barát számomra azt jelenti elsősorban, hogy érthető nyelven, a kornak megfelelő színvonalon képviselni az Üzenetet, amiben viszont semmiféle kompromisszumot nem köthetünk.

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Zsuzsa!

   Teljesen egyetértek. Amit még hozzátennék, hogy – jóllehet ma már nem szamárháton és szőrruhában – közlekedünk, de a beszédstílusban, öltözködésben és viselkedésben sem alkudhatunk meg. Ezeken a területeken sem lehetünk “cool”.

   Szeretettel

   Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s