Szentség – Don Fortner

Holiness by Don Fortner

Forrás: http://www.donfortner.com/bulletin_articles/58_hebrews/heb%2012v14%20Holiness.htm

„Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, amely nélkül senki sem látja meg az Urat”   Zsidó 12:14

Semmiről sem beszélnek többet a hívők, mint a szentségről, de valójában nagyon kevesen értik azt. Szenteknek kell lennünk, mert különben nem láthatjuk meg az Urat. Ahol nincs szentség, ott nincs üdvösség. A szentségnek ötféle vonatkozása van, amit fontos megértenünk.

A HELYZETBŐL ADÓDÓ SZENTSÉG – Isten előtt, a helyzetből adódóan, minden kiválasztott szentté válik Krisztus nekik tulajdonított igazsága által, mert vérének kiontásával betöltötte az isteni igazságszolgáltatást. Ilyen értetemben érvényes a kijelentés:

Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket.”   (Zsidó 10:14).

Isten a helyzetből adódóan így tekint minden kiválasztottjára a Krisztusban:

“Az Ő szentségének ruháját magunkra öltve, miként Ő Maga szent”

A SZENTSÉG BIRTOKBA VÉTELE – A kiválasztott bűnösök a Krisztusban való hit által megkísérlik birtokba venni a szentséget. Az Isten Szelleme által való újjászületés által egy szent természet jön létre bennünk (1 János 3:6-10), és hit által nézvén Krisztusra, elfogadjuk a tökéletes megigazulás békességét, a tökéletes szentséget (Róma 5:1).

GYAKORLATI SZENTSÉG – A szentség folyamatos megélése: Krisztushoz hasonló viselkedés. Ez nem egy farizeusi magatartás-kódex vagy a törvény betartásának jármába való visszatérést jelent, hanem sokkal inkább azt, hogy egy személy élete lelkiismeretes és spontán módon összhangba kerüljön Krisztussal, aki benne él és uralkodik. A szeretet és nem a törvény ad késztetést ehhez. Ez nem azzal kerül kifejezésre, hogy valaki hogyan veselkedik, eszik és iszik, vagy ahogyan beszél, hanem a másik ember felé való jósága, könyörületessége és szeretete által (Efézus 4:32-5:1). Olvassátok el a Hegyi Beszédet (Máté. 5:1-7:29), és tanuljátok meg mit jelent a gyakorlati szentségben való járás! A szentség; Isten megnyilvánulása egy személyben, ami az emberek felé való magatartásában és jó cselekedeteiben válik láthatóvá. C.H. Spurgeon szavaival élve: “a szentség az üdvösség látható oldala.”

ÁLLHATATOS SZENTSÉG (kitartás a szentségben) – Minden igaz hívő egész életében a szentség útján jár és növekszik a kegyelemben és Krisztus ismeretében. Nem válik „egyre nagyobb szentté”, hanem folyamatosan szentségben élve növekszik. Az igaz keresztyénséget nem egy vallásos kötelezettségnek való megfelelésnek és görcsölésnek kell tekinteni, hanem egy megváltott bűnös kielégíthetetlen vágyának, hogy Krisztushoz hasonlóvá váljon (Fil. 3:10-14).

TÖKÉLETES SZENTSÉG – Ez a cél számunkra és el fogjuk érni azt! Amikor meglátjuk Őt, olyanok leszünk, mint Ő (1 János 3:2). Hamarosan hasonlóvá fogunk válni Krisztushoz, a mi Urunkhoz!

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, helyreállítás, Szentség, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s