Hogy megismerjem Őt – David Wilkerson

That I Might know HIM by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/24323

 §

Isten egy félelmetes utasítást adott Mózesnek:

Eredj, menj fel innen, te és a nép, amelyet kihoztál Egyiptom földéről, a földre, amelyről megesküdtem Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak mondván: A te magodnak adom azt. És bocsátok előtted Angyalt,  …  én nem megyek fel köztetek, mert te keménynyakú nép vagy, hogy meg ne emésszelek az úton.   (2 Mózes 33:1-3).

Isten népe a testi kívánságok és a bálványimádás miatt teljesen lemondott az Istennel való közösségtől (2 Mózes 32:25). Az arany vált az istenükké. Táncolni, játszani akartak és kielégíteni a buja vágyaikat. Egyedül Lévi fiai maradtak meg a szentségben Isten előtt.

Ekkor hangzott el a félelmetes kijelentés, hogy az Úr eltávozott közülük. Eltávozott, mert attól félt, hogy elpusztítja őket. A parancsolat azonban még mindig érvényben volt: menjenek és vegyék birtokba az örökségüket. Isten azt mondta: “Nektek fogom adni, mert megígértem.”

Igényelhették jogaikat és Isten védelmét, de az Ő jelenlétét már nem.

Szomorú látvány ma Isten népének sokaságát látni vallásos buzgólkodásukban a megígért jogaikhoz ragaszkodva és angyali segítséggel dicsekedve az ellenség elleni harcban. Szentség nélkül azonban lemondtak Krisztus jelenlététől. Ez félelmetes.

Mi lehet rosszabb, mint hallani az Úr parancsolatát, hogy menjenek be arra a tejjel és mézzel folyó földre, és hallani azt is, hogy Ő nem megy velük. (lásd 2 Mózes 33:3). Isten azt mondta nekik: “Kemény nyakú nép vagytok. Ha megjelennék egy pillanatra közöttetek, elpusztítanálak benneteket” (lásd 2 Mózes 33:5).

Mózes többre vágyott annál, mint egy tejjel és mézzel folyó föld. Meg akarta ismerni és tapasztalni az Úr jelenlétét. A következőképpen imádkozott:

“.. név szerint ismerlek téged, és kedvet találtál szemeim előtt. Most azért ha kedvet találtam szemeid előtt, mutasd meg nékem a te utadat, hogy megismerjelek téged.. ” (2 Mózes 33:12-13).

Nem csodálatos Istennek ez az drága szolgálata egy megítélt generáció felé!

Nem csoda, hogy olyan nagy dicsőség ragyogott Mózes arcán. Ő csupán az Urat szerette volna megismerni. Az egyetlen dolog, amit akart: az Ő Urának jelenlétében tartózkodni. Így volt ez Pállal is, aki szíve mélyéről így kiáltott fel: Hogy megismerjem Őt… ” (lásd Filippi  3:10).

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, helyreállítás, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Hogy megismerjem Őt – David Wilkerson bejegyzéshez

 1. Balázs Ida szerint:

  Hát bizony ezt kellene valahogyan nekünk is elérni! Amikor már “…névszerint ismer bennünket, és kedvet találnánk szemei előtt…”! És akkor mi is kérhetnénk Tőle, a népe számára is: 2 Móz. 33,14 És monda: Az én orczám menjen-é veletek, hogy megnyugtassalak?
  2 Móz. 33,15 Monda néki Mózes: Ha a te orczád nem jár velünk, ne vígy ki minket innen.
  2 Móz. 33,16 Mert miről ismerhetjük meg, hogy én és a te néped kedvet találtunk előtted? Nem arról-é, ha velünk jársz? Így vagyunk megkülönböztetve, én és a te néped minden néptől, a mely e földnek színén van.
  És akkor, lehet, hogy nekünk is ezt válaszolná, amikor testvéreinkért, és azok családjaiért imádkozunk:
  2 Móz. 33,17
  Monda azért az Úr Mózesnek: Megteszem ezt is a mit kívántál; mert kedvet találtál szemeim előtt, és név szerint ismerlek téged.

  Kedvelés

 2. Dodó szerint:

  Kedves Sanyi!
  Ismét a szívemből szóltál. Egyre inkább csak ez az egy dolog vonz engem, hogy még jobban megismerhessem Őt, s hasonlíthassak hozzá. 2Kor.3:18
  Csodálatos, fenséges megismerni személyesen az Úr Jézust. Ez nem csak értelmi meggyőződés.
  Köszönöm az üzenetet.
  Szeretettel: Dodó

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Dicsőség az Úrnak. Hálás vagyok David Wilkersonnak a sok, mély tartalmú üzenetért.
   Ő megfizette az árat és mi sem tudjuk megismerni Őt más módon.
   Sanyi

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s