Mi a különbség a szentség és a törvénykezés között – Michael Brown

What’s the Difference between Holiness and legalizm by Michael Brown

– § –

PDF formátumban letölthető itt: Mi a különbség szentség és törvénykezés között

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: egység, gyülekezet, gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Szentség, Szeretet, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Mi a különbség a szentség és a törvénykezés között – Michael Brown bejegyzéshez

 1. Kissné Enikő szerint:

  Valóban! …Ezt az írást olvasva az embernek eszébe jut az első szeretet mézes évei az Úrban, aminek az utóbbi években megtapasztalt hiánya miatt, már sokszor úgy éreztem, hogy biztos velem van a baj, talán nekem olyan nehéz “haladni a korral”! Hálás vagyok a gyülekezetért, ahol újjászülettem, ami évekig táplált, de egy ideje azt látom, hogy fontosabb a külsőség, a látszat, mint azok a belső értékek, amik miatt az Úr is a Magáénak mond minket, amiért a legdrágábbat – Az Életét – adta, mert Ő Szeretett és Szeret most is ! Csak mintha már nekünk nem lenne olyan fontos ezt a mindent felülmúló Szerelmet viszonozni …! Hogyan lehetséges ezt a hiányosságot betölteni a filadelfiai testvérszeretetben működő közösség nélkül, amitől régen az egész új erőt kapott, hiszen a Test Egy, és fontos az Efézus 4:16 igazsága. A tagok egymástól szétszórva, szétrobbantva nem találják a helyüket… Egyénileg, sőt családommal együtt is szeretjük az Urat, de a testvérekkel való szeretetteljes közösség, ahol igenis nem egyéni törekvések, hanem a Vőlegény Jézus, az Atya és a Szent Szellem van az Istentisztelet, Igehirdetés, Imádat középpontjában, ahol egymás hitéből, bizonyságaiból, példamutató, őszinte krisztusi életéből újabb és újabb erőt merítünk az nagyon hiányzik!

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Enikő! Az egyházon elkezdődött az ítélet. Ma rázza az Úr a gyülekezeteket, mert szét akarja választani az igazat és a hamistól. Sajnos túl sok a hamis és kevés az igaz. A mostani időkben meg kell elégednünk akár a 2-3 hívő mély közösségével is, ahol az Úr már ott van. Ha pedig az Úr ott van, akkor az maga a teljesség. Hiszem, hogy egy új kezdet elején vagyunk és most a kicsiny kezdeten kell hűségesnek lennünk. Sándor

   Kedvelés

 2. Lakatos Béla szerint:

  A probléma az, hogy ebben a tanításban is a TÖRVÉNY SZELLEME érhető tetten, mert az emberi érhető tetten, mert az emberi erőfeszítésen van a hangsúly, és nem a HITEN! A Törvény pedig nem hoz létre hitet, sőt meg öli a hitet! következés képen esély nincs a megszentelődésre, mert a szív HIT által tisztul meg! Egyedül a KEGYELEM tud létre hozni igazi bibliai HITET! Hogy mit jelent szentek lenni? Ajánlom figyelmetekbe ezt a tanítást! http://www.bpa.hu/piszter-ervin-kincs-a-cserepedenyben/
  Lakatos Béla

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Béla! Először is köszönöm az észrevételedet. Nem látom úgy, hogy a közzétett cikk bármiben is ellentmondana az igének, hanem inkább összhangban van azzal. Próbálom röviden érzékeltetni hogyan látom ezt a kérdést. A HIT, a KEGYELEM és a SZENTSÉG nem mondanak ellent egymásnak, hanem egymást segítik és támogatják. Ez azt jelenti, hogy ha Isten KEGYELME által HIT-ben járunk, akkor a SZENT SZELLEM megítéli bennünk (esetenként – rajtunk keresztül – feddés által másban is) a bűnt, mert Ő SZENT és elsősorban azért jött, hogy “ÍTÉLETET TEGYEN BŰN ÉS IGAZSÁG között”. Természetesen ez a Szent Szellem munkája kell, hogy legyen és az Ő vezetése alatt kell, hogy minden történjen. Így tudunk folyamatosan SZENTSÉGBEN és ezzel együtt a KEGYELEMBEN is megmaradni. Ha a SZENT SZELLEMNEK ezt a bűnt – magunkban (és feddés által másokban való) – MEGÍTÉLŐ munkáját nem vesszük figyelembe és megmaradunk a bűnben, akkor valóban kiesünk a KEGYELEMBŐL, mert a bűneink elválasztanak Istentől. Mivel Ő SZENT, ezért csak akkor tudunk az Ő jelenlétébe ismét visszakerülni, ha rendezzük és elhagyjuk a bűneinket. Nem szeretnék ebben senkivel hosszabb vitába bonyolódni, eléggé egyértelműnek látom ezt az igéből. Isten kegyelme által én ezt így értem. Az Úr Jézus szeretetével: Sándor

   Kedvelés

 3. Lakatos Béla szerint:

  Kedves Sándor!
  Természetesen én sem vitatkozni szeretnék, csak van egy-két gondolatom a témával kapcsolatban, és mivel van lehetőség hozzá szólni, ezért élek a lehetőséggel, ha nem baj!
  1/ Különbséget kell tennünk a Szentség, és a Megszentelődés között!
  -Szentség=Különválasztott=Ezek vagyunk Mi, akik hiszünk Jézusban! A szellemünk, és az Új emberünk szerint tökéletesek vagyunk, Új emberek lettünk. (1 János, 3:9, 5:18-19) Sőt! A lelkünk, és a Testünk (Szóma) külön van választva=meg van szentelve, el van pecsételve (Efezus 1:13) a megszentelődésre, helyre állításra, gyógyulásra, megdicsőülésre! (1 Péter 1:9, 2:24, 1 Korinthus 15:44. 2 Korinthus 3:18, STB..)
  -A megszentelődés a lelkünkre, és a testünkre vonatkozik, ami a Szent Szellem munkája (Kegyelem Szelleme – Zsidó 10:29) bennünk!
  – A megszentelődés egy folyamat, aminek soha nem érünk a végére, mert itt a földön soha nem leszünk tökéletesek. Ezt a folyamatot Isten kezdte el, és Ő fogja befejezni.(Filippi 1:6) Tulajdonképpen a mi részünk, feladatunk az együtt működés, mert az erőt is Ő adja hozzá.(Filippi 2:13) Magyarul engedni kell, (döntés,sokszor nem könnyű) hogy a Szent Szellem vezessen bennünket.(Galata 5:16) A mi feladatunk, hogy a lelkünkkel, testünkkel a Szellem oldalára álljunk! Ezért tartom fontosnak azt, hogy a hangsúly nem a mi erőfeszítésünkön van, hanem a HITEN, amit Isten KEGYELME hoz létre ( Efezus 2:8-9, Róma 4.16) bennünk, folyamatosan! Ami nem jelenti, hogy nincs felelősségünk!De! Mivel csak Hit által tudjuk meg ragadni a Szent Szellemet (Glata 3:4) a TÖRVÉNY cselekedetei nélkül, ezért nagyon veszélyes bármilyen törvényt, szabályrendszert, rá erőltetni bárkire is, mert azzal elválasszuk attól a lehetőségtől, hogy megragadja HIT által a Szent Szellem erejét! Ugyanis a TÖRVÉNY az ember teljesítményére teszi a hangsúlyt.és beviszi az embert egy teljesítmény kényszer alá! Vagyis az ember figyelmét elfordítja a Szellem munkájáról a saját erejére! Rengeteg Keresztény bele esik ebbe a hibába, és a következménye, a vége, az állandó kudarc! MERT ISTEN NÉLKÜL NEM MEGY!
  2/ A KEGYELEM-től egyetlen dolog tud elválasztani, az pedig a TÖRVÉNY! (GALATA 5:1-4) A bűn azért nem tud elválasztani a KEGYELEM-től, mert pontosan az a célja a KEGYELEM-nek, hogy lerombolja a bűnt az életünkbe, és szembe fordítson a bűnnel bennünket! (Róma 5:20-21) Ha a bűn elválasztana a KEGYELEM-től, akkor nem tudnánk megtérni soha! Sőt! Csak a KEGYELEM tud szabaddá tenni a bűntől! (Róma 6:14) Nincs az a bűn, amitől a KEGYLEM ne tudna meg szabadítani! Természetesen ez nem jelenti azt, hogy akkor nyugodtan bűnözzünk! Távol legyen! Róma 6:15-16) Vannak, akik félre értelmezik a KEGYELEM célját, és el mennek a test irányában, de ettől még nem változik meg ISTEN, és az Ő KEGYELME felénk!
  A KEGYELEM helyes értelmezése ma, az egyik legnagyobb probléma az Egyházban! Érdemes alaposan körül járni ezt a témát!
  Szeretettel:Lakatos Béla

  Kedvelés

 4. Sandor szerint:

  Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet. Sándor

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s