Az Úrra való csendes várakozás megtanulása – David Wilkerson

A LESSON on LISTENING

by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/24387

Istennek meg kellett tanítania Illést az Úrra való csendes várakozásra, ezért felvitte őt a Hóreb tetejére és bemutatóval egybekötött tanítást tartott neki.

És monda: Jöjj ki és állj meg ezen a hegyen, az Úr előtt. És ímé ott az Úr volt elmenendő. És az Úr előtt megy nagy erős szél, amely a hegyeket megszaggatta és meghasogatta a kősziklákat az Úr előtt; de az Úr nem volt abban a szélben. És a szél után földindulás lett; de az Úr nem volt a földindulásban sem. És a földindulás után tűz jön, de nem volt az Úr a tűzben sem. És a tűz után egy halk és szelíd hang hallatszik. És mikor Illés ezt hallotta, befedi az ő arcát palástjával, és kimenvén, megáll a barlang ajtajában, és ímé szózat lőn ő hozzá, amely ezt mondja: Mit csinálsz itt Illés?”   (1 Királyok 19:11-13).

Azt gondolom, amikor a szél elkezdett süvíteni, Illés a következőt gondolta: “Éppen itt az ideje Uram. Fújd le Jezebelt a trónjáról, fújd el a bűnös barátaival együtt. Fújd el őket mind!” De Isten nem volt a szélben!

Hirtelen nagy földrengés keletkezett és Illés azt mondta: “Ez majd jól megijeszti őket. Isten mégiscsak eléri, amit akar. Most fogja kirázni őket a cipőjükből.” De Isten nem volt benne a földrengésben sem.

A földrengést tűz követte! A menny forró fehér lángokban izzott! Illés azt mondta szívében: “Uram, ők nem fogadták el a tüzet, amit leküldtél az oltárra, ezért égesd el őket mind! Égesd el a bűnös Akhábot!

Süsd meg Jezabelt zsírban! Küldd el a tüzedet, hogy elpusztítsa a bűnösöket!” De Isten nem volt benne a tűzben!

És a tűz után egy halk és szelíd hang hallatszott. És mikor Illés ezt hallotta, befedi az ő arcát palástjával,  (12. és 13. vers).

El tudod ezt képzelni? Egy próféta, aki nem felt sem a hurrikántól, sem a földrengéstől, sem a mennyből jövő tűztől, megrémült egy csendes szelíd hangtól! Illés betakarta a fejét a palástjával. Miért? Nem ő volt az a próféta, aki olyan sokszor beszélt az Úrral? Nem az ima nagy embere volt? Nem őt használta Isten olyan hatalmas módon? De Igen! De Illés számára szokatlan volt ez a csendes szelíd hang! Amikor végül elfogadta, hogy csak egy szelíd csendes hang szóljon hozzá minden erőteljes megnyilvánulás nélkül, akkor kapta a legértékesebb útmutatást a szolgálatára vonatkozóan.

Menj el, térj vissza a te utadon a pusztán át Damaskusba, és mikor oda jutsz,, kenjed királlyá Hazáelt Siriában; És Jéhut, a Nimsi fiát kenjed királlyá Izráelben, és Elizeust, az Abelméholabeli Sáfát fiát pedig kenjed prófétává a te helyedbe.     (lásd  1 Királyok 19:15-16).

Isten gyermekei olyan sokat fáradoznak ma, de sosem jutnak el odáig, hogy meghallják az Úr hangját? Fáradoznak a bizonyságtételben, nagy elkötelezettséggel böjtölve imádkoznak szellemi ébredésért és mindent meghallanak, csak az Úr hangját nem.

Fordította: Abonyi Sándor

© 2012 World Challenge. All rights reserved. PO Box 260, Lindale, TX75771-0260, (903) 963-8626.

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: próféciák, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s