Hol vannak az igazi próféták? – A.W. Tozer

A mai időkben a profetikus megkülönböztetés ajándéka a legnagyobb “hiánycikk”. A próféta egy olyan személy, aki ismeri a kort, amiben él, és tisztában van vele, hogy az Úr az adott időszakban mit akar közölni az emberekkel. Az, hogy Isten mit akar közölni az egyházzal, az attól függ, hogy az egyház milyen morális és szellemi állapotban van. Vallási vezetők, akik úgy hirdetik az igét, hogy nincsenek tisztában a jelenlegi körülményekkel, nem jobbak a Jézus idejében lévő írástudóknál, akik a törvényt pontosan magyarázták, de fogalmuk sem volt róla, hogy szellemi téren mi játszódik le körülöttük. Állandóan ugyanazt az eledelt szolgálták fel, a nélkül, hogy tudtak volna róla, hogy létezik “az adott kornak szóló” eledel is. Az igazi próféták soha nem estek bele ebbe a tévedésbe és erejüket sem vesztegették el ilyen módon, hanem kivétel nélkül választ adtak a koruk problémáira. Profetikus prédikátorokra van tehát szükség, nem prédikátorokra, akik prófétálgatnak, hanem olyanokra, akik rendelkeznek a prófétálás ajándékával. ……. Ha a keresztyénség megújuláson akar keresztülmenni, akkor annak egészen más módon kell megtörténnie, mint amit idáig megszoktunk. Ha az egyház fel akar épülni a XX. század elején kapott sebekből, akkor egészen más típusú prédikátoroknak kell megjelenniük, mint amit eddig megszoktunk.

Ez bizonyára nem egy zsinagóga feddhetetlen életű vezetője lesz és nem is olyan pap, akik elvégzi a dolgát és felveszi érte a fizetést és utána nem tesz fel további kérdéseket. Nem is lelkész mentalitású ember, aki ismeri annak a módját, hogy jól megválasztott szavakkal mindenki számára elfogadhatóvá tegye az evangéliumot. Ilyen mentalitású embereket már láttunk a múltban és mind hatástalannak bizonyultak. Egészen más formátumú vezetőnek kell feltűnnie, aki a régi vágású prófétákra fog inkább hasonlítani. Olyan ember, aki Isten szavát hallotta a trónteremből.

Ha előáll – és imádkozok, hogy ne egy, hanem sok legyen – akkor ő PONTOSAN AZ ELLENKEZŐJE LESZ annak mint, ami az elkényeztetett, önelégült kultúremberek ízlésének meg fog felelni

Isten nevében ellent fog mondani dolgoknak, tiltakozik és pellengérre fog állítani embereket és ezzel a keresztyének nagy részének a gyűlöletét fogja magára vonni.

Egy ilyen személy valószínűleg sovány alkatú, kevés beszédű és a világgal konfrontációban álló ember lesz. Fellépésében semmi esetre sem a kor társadalma által elfogadott embertípusra fog hasonlítani. Mindenekfelett Jézust fogja szeretni és kész lesz érte bármikor a halálba menni. Az embereket is szeretni fogja és kész lesz a megmenekülésükért az életét is korckára tenni. Nem fog félni senki emberfiától.

Forrás: http://www.eva777.com/vilagvege-magazin/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=20&Itemid=19

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, próféciák, Szellemi harc, Szentség, szolgálati ajándékok, Tanítások, utolsó idők, vezetés
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s