A gyülekezet és Isten királysága – Abonyi Sándor


A korábbi Heti ajánlatokban az Egyház témájában kezdtünk el egy sorozatot, amiben eddig a következőkről volt szó:

– egy általános bevezető,

az egyetemes Egyház és a helyi gyülekezetek,

– az Egyház és a helyi gyülekezetek vezetése,

– az összegyülekezés helyei és formái,

– a gyülekezet elhívása és működése.

Most a Gyülekezet és Isten Királysága következik.

“A gyülekezet és Isten Királysága közötti kapcsolatot gyakran félreértik a keresztyének. Gyakran úgy beszélnek Isten Királyságáról, mintha az a gyülekezettel lenne  azonos. Valójában ez a kettő eléggé eltér egymástól, és Isten Királysága sokkal fontosabb. A fő dolog, amiért Jézus eljött, hogy megalapítsa Isten Királyságát. Ez világos abból az alapüzenetből, amit hirdetett:

„Az idő elközelgetett. Isten Királysága közel jött hozzátok. Bánjátok meg bűneiteket és higgyetek az evangéliumban.”  (Márk 1:15)

Az evangéliumok beszámolnak róla, hogy Jézus állandóan Isten Királyságáról (országáról) tanított. Az evangélium, amit hirdetett Isten Királyságának kihirdetése volt. A tizenkét tanítványt is azért küldte ki, hogy ugyanezt az üzenetet hirdesse. (Lukács 9:1,2). Ezzel ellentétben az egyházat csak kétszer említik az evangéliumok.

Isten Királysága sokkal tágabb fogalom, mint az egyház. A Királyság magában foglalja az élet minden területét, ami Isten uralma és irányítása alatt áll. Ha Isten irányít egy otthont, akkor az része Isten Királyságának. Ahol egy üzlet bibliai alapelvek szerint működik, az szintén része Isten Királyságának. Isten Királysága magában foglal minden emberi tevékenységet, ami az Ő akarata szerint kerül megvalósításra. Isten az Ő királyságát az élet minden területére ki akarja terjeszteni. . . . . ”

Az idézett résszel kezdődik Ron McKenzie “A Gyülekezet és Isten Királysága” című írása, amit ezúttal elolvasásra javaslok.

Ide kattintva érhető el: A Gyülekezet és Isten Királysága

Jó épülést kívánok minden kedves olvasónak!

Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezet, gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .