A legnagyobb megtévesztés – David Wilkerson

The Greatest Deception by David Wilkerson

PDF formátumban letölthető itt

A legnagyobb megtévesztés a modern gyülekezetekben Isten szavának, mint jóváhagyó címkének a felhasználása a pénzsóvárságra. Látható módon Jézabel tanítása munkálkodik ilyenkor (lásd 1 Királyok 21:14-16).

Akháb azt szerzett meg, amit akart. Neki joga volt arra, hogy amikor egy embert a király elleni felségárulásért megköveztek, akkor annak minden vagyona a királyra szálljon. A Jezréelbeli Nábót azt mondta Akhábnak, hogy nem szeretné odaadni neki az atyai örökségét, mert az Úr megtiltotta azt neki:

Akkor hazanegy Akháb nagy bánattal és haraggal a beszéd miatt, amelyet szólott néki a Jezréelbeli Nábót, mondván: Nem adom néked az én atyáimtól maradt örökséget; és lefekszik az ő ágyára, és arcát a fal felé fordítja, és nem eszik kenyeret. Hozzá menvén az ő felesége Jézabel, monda néki: Miért háborodott meg a te szíved, és kenyeret nem eszel? És ő monda néki: Mert ama Jezréelbeli Nábóttal beszéltem, és azt mondám néki: Add nékem a te szőlődet pénzért, vagy ha inkább tetszik, más szőlőt adok néked érette, ő pedig azt mondta: Nem adom néked az én szőlőmet. Akkor monda néki Jézabel, az ő felesége: Te bírod-é most az Izráel királyságát? Kelj fel, egyél kenyeret, és a te szíved örvendezzen, én majd néked adom a Jezréelbeli Nábót szőlőjét.”  (1 Királyok 21:4-7).

Figyeljük meg Jézabel tanítását: “Te vagy a király, a legnagyobb mindenki felett és neked jogaid vannak. Semmi sem akadályozhat meg abban, hogy megszerezd, amit akarsz.”

Azt mondta Akhábnak: “Örvendezzél! Én majd megszerzem neked.” Ez a hamis evangélium dióhéjban. “Ne aggódj. Ne szomorkodj és ne kárhoztasd magad a vágyaid miatt, hogy elemésszenek téged. Meg fogom szerezni neked.” Jézabel által használt megtévesztő módszerhez hasonlóan, az ilyen tanítások elferdítik és helytelenül alkalmazzák a Szentírást.

Akháb azonban Istennek egy kellemetlen prófétája miatt nem élvezhette szerzeményét.

Akkor szól az Úr Thesbites Illésnek, mondván: Kelj fel, és menj Akhábnak, az Izráelbeli királynak eleibe, aki …. ott van a Nábót szőlőjében, amelybe lement, hogy azt elfoglalja; És szólj néki, ezt mondván: Így szól az Úr: Nemde megölted-e és nemde el is foglaltad-e? És szólj néki, mondván: Ezt mondja az Úr: Ugyanazon a helyen, ahol felnyalták az ebek Nábót vérét, ebek nyalják fel a te véredet is! És monda Akháb Illésnek: Megint rám találtál ellenségem? És ő monda: Rád találtam; mert te magadat mindenestől arra adtad, hogy gonoszságot cselekedjél az Úr szemei előtt. (1 Királyok 21:17-20).

Képzeljük el, hogy Akháb sétálgat az új birtokán és azt mondogatja: “Hát nem kellemes az élet? Ó, Jezebel! Nem értek egyet ugyan minden módszerével, de mindig megoldja a dolgokat.” Illés próféta azonban minden lépését követte.

Így van ez ma is. Isten elküldte a prófétákat, hangosan kiabálva, összeütközésbe kerülve Jézabel materialista tanításával, kényelmetlenné téve a keresztyének számára, hogy élvezzék a játékszereiket és a szerzeményeiket. Ők eladták magukat. Nem képesek meglátni ezt, de ezek mögött bűn van. Minden esetben, amikor a bővölködés tana ellen tiltakozom, érzem magamon Illés szellemét és erejét. Egyre többet fogtok hallani Jézabel tanításának leleplezéséről. Mindenhol hangos és tiszta prófétai hangok lesznek hallhatók így kiáltva: “Bűn! Bűn árán szerezted meg azt.”

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Keresztyénség, próféciák, Szentség, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A legnagyobb megtévesztés – David Wilkerson bejegyzéshez

 1. József Lehotzky szerint:

  Pont ezzel állunk most szemben, kérlek imádkozz értünk, mert Jézus már legyőzte ezt.

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Az Úr adjon nektek erőt és kimenekedést minden nehézségből, győzedelmeskedve az Ő erejében az Ő dicsőségére.

   Sádor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s