Ima és engedelmesség – David Wilkerson

Prayer and Obedience by David Wilkerson

 http://sermons.worldchallenge.org/en/node/23867

Néha úgy megyünk imában Istenhez, mintha egy gazdag rokon lenne, aki támogatni fog minket és mindent megad nekünk, amit csak kérünk, miközben mi a kezünket sem mozdítjuk meg. Felemeljük a kezünket imában Istenhez, azután pedig zsebredugjuk.

Azt várjuk, hogy imánk hatására Isten cselekedjen értünk valamit, miközben mi tétlenül várunk, és magunkban ezt gondoljuk: “Minden hatalom az Övé; Nekem semmim sincs, ezért én egyszerűen várok és engedem, hogy Isten hadd végezze a munkáját.”

Ez jó teológiának hangzik, de nem az. Isten előtt nem lesznek munkanélküli koldusok. Nekünk sem engedi meg, hogy könyörületesek legyünk itt a földön azokhoz, akik megtagadják a munkát.

azt rendeltük néktek, hogy ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék.”  (2 Thessz. 3:10).

Nincs semmi Biblia ellenes a verejtékezve izzadásban.

Vegyünk egy példát a szívben lévő epekedő titkos vágy feletti győzelemért való imádkozásra. Egyszerűen megkéred Istent, hogy csodálatos módon vegye el azt, aztán leülsz azt remélve, hogy az magától el fog múlni? Nem létezik szívben lévő bűn, ami valaha is megszűnt volna az ember saját közreműködése nélkül. Ezt látjuk Józsué esetében is. Egész éjszaka elnyúlva feküdt, mert Izrael megfutamítása miatt kesergett. Isten odaült a lábához és azt mondta neki:

Kelj fel! Miért is borulsz te arcra? Vétkezett Izráel, és általhágták szövetségemet is, amelyet rendeltem nékik, ….  Kelj fel, és tisztítsd meg a népet,” (Józsué 7:10-11., 13).

Istennek minden joga megvan rá, hogy felkeltsen minket a térdünkről, hogy azt mondja:

“Miért tétlenkedsz itt csodára várva? Nem megparancsoltam neked, hogy tartsd távol magad minden gonosznak látszó dologtól? Annál többet kell tenned, mint egyszerűen imádkozni, hogy a vágyaid megszűnjenek. Az ige azt is megparancsolja, hogy fuss el onnan. Nem pihenhetsz addig, amíg mindent el nem végeztél, amit az ige parancsol neked.”

Nem kérheted számon Istent, hogy miért nem hallgatta meg az imádat, ha  közben nem figyelsz a hangjára és nem engedelmeskedsz neki. A végén még Istent fogod hanyagsággal vádolni és kárhoztatni, miközben te bűnben élsz.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, helyreállítás, Szellemi harc, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s