A vég-idők „Illés” szolgálói – Andrew Strom

Aktuális ajánlat!

Részlet „Az eljövendő nagy reformáció” című könyvből

„Az elmúlt tizenöt évben Isten az egész világon arról beszélt az Ő embereinek, hogy az utolsó napokban ismét fel fog emelni különböző szolgálói csoportokat, akik nagy erővel fognak szolgálni. Ezek a vég-idők “Illés” szolgálói lesznek, akiknek mindenfelé fel kell emelkedniük, amint azt évezredekkel ezelőtt megprófétálták, hogy óriási kenet alatt “készítsétek az Úrnak útját, ösvényt egyengessetek a kietlenben a mi Istenünknek!’ (Ézsaiás 40.3). Ahogyan a Malakiás 4.5-6. is mondja nekünk: “Ímé, én elküldöm néktek Illést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja. És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jöjjek, és meg ne verjem e földet átokkal.”

Jézus maga mondta, hogy “Illés eljön és helyreállít mindent…” (Máté 17.11). Van legalább három nagy embere Istennek a történelem során, akik Illés köpenyével és hatalmas kenetével szolgáltak: maga Illés, Elizeus próféta és Keresztelő János (akik jöttek ‘előkészíteni az Úr útját’ az Ő első eljövetelekor). Most, amikor közeledünk Krisztus visszajöveteléhez – ami az “Úr nagy és félelmetes napja”, számíthatunk rá, hogy Isten ismét fel fog emelni bátor, felkent hírnököket, mint ahogy megprófétálták, hogy el fognak jönni ismét ‘Illés szellemével és hatalmával’ előkészíteni az Úr útját.

“És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.” (Máté 24.14).

Ahhoz, hogy valami elképzelésünk legyen ezekről az ‘Illés szolgálók’ durva, sőt ‘erőszakos’ természetéről szükséges, hogy visszamenjünk és megnézzük a múlt ‘Illéseit’. Nem kétséges, hogy ők Isten becsületesen őszinte, kompromisszum nélküli, vakmerő küldöttei voltak. Erőteljesen ostorozták koruk bűnét és kompromisszumát, az élő Isten pedig teljes hatalmával mögötte volt minden szónak, amit kimondtak. Szavaik olyanok voltak, mint a perzselő tűz, kétélű éles kard, a ‘kalapács, ami a sziklát darabokra zúzza’. Az igazság és a becsületesség hajlíthatatlan képviselői voltak, hogy megfutamítsák Isten ellenségeit és megdorgálják az önfejű embereket, hogy saját sötét korukban ismét felemeljék őket az Ő ‘szintjére’.

Bizonyság erre a vakmerő Illés próféta szolgálata a Kármel hegyen (1 Királyok 18). Az ő szava szerint nem volt egy csepp eső Izraelben három és fél éven át. Ő volt az egyetlen ember, aki szembe mert szállni a kegyetlen boszorkány Jezabel királynő gonosz – Baált dicsőítő – birodalmával. Hallgassuk meg, hogyan ingerli Illés gúnyolódó provokálásával a Baál papokat és prófétákat: “…Kiáltsatok hangosabban! Talán az istenetek úton van, vagy talán aluszik, és fel kell ébreszteni!”(v27). Azt követően az esti áldozás idején ismét látjuk Illést, mint Isten vakmerő prófétáját, aki tüzet hív le az égből az összes megdöbbent jelenlévő szeme láttára.

“Mikor ezt látta az egész sokaság, arcra borult, és monda: Az Úr az Isten! az Úr az Isten! És monda Illés nékik: Fogjátok meg a Baál prófétáit; senki el ne szaladjon közülük! És megfogják őket, és aláviszi őket Illés a Kison patakja mellé, és megöli ott őket.” (39-40 versek).

Most ugorjunk a 2 Királyok 1. fejezetéhez. Szamária lázadó és gonosz királya éppen akkor küldött el ötven katonát, hogy hozza le Illést arról a dombról, ahol éppen ült.

“Felelvén Illés, monda az ötven ember előtt járó főembernek: Ha én Isten embere vagyok, szálljon tűz alá az égből, és emésszen meg téged és az alattad való ötven embert. És tűz száll alá az égből, és megemészti őt és az ő ötven emberét.” (10. vers).

Eléggé ostoba módon utána a király másik ötven katonát küldött, hogy hozza le Illést. Ezeket – az előzőhöz hasonló módon – szintén tűz emésztette meg. Ez mindaddig folytatódott, míg a következő ötven ember kapitánya a térdén könyörögve és esedezve ment Illéshez és kérlelte, hogy jöjjön le és menjen el vele, hogy találkozzon a királlyal.

A fenti események tipikusan olyan dolgok, ami megtörténik mind Illés és Elizeus életében és megmutatják nemcsak az Istentől kapott erejüket és hatalmukat, hanem az ilyenfajta szolgálat szellemi értelemben vett “erőszakos” természetét is. Egy Ige, amit magam és mások is ismételten kaptak Isten új megmozdulásával kapcsolatban a Máté 11.12: “…A Keresztelő János idejétől fogva pedig mind mostanig erőszakoskodnak a mennyek országáért, és az erőszakoskodók ragadják el azt.”

Meg vagyok győződve, hogy az egész eljövendő Ébredés világszerte egy szellemileg ‘erőszakos’ megmozdulás lesz – valószínűleg a legagresszívabb, amit a föld valaha látott. Az ‘Illés’-típusú szolgálók fogják vezetni Isten hadseregét a harcban – egy dicsőséges hadsereg, “félelmetes zászlókkal” és nincs egyetlen fegyver sem, ami ellenük állhatna. Kinek lehet kétsége afelől, hogy ma a gyülekezet történetének legfontosabb napjai kezdetén élünk? Az eljövendő Ébredés bizonyosan a Szent Szellem legnagyobb kiáradása lesz, amit a világ valaha látott. Be fog következni, hogy “…a korai és a késői eső első hónapjában a padlás tele lesz búzával és a kádakból kifolyik a bor és az olaj” (Joel 2.23-24). Egy olyan időben élünk, amikor Isten hatalmas emberei és asszonyai ismét bátran mozognak a földön, mert  “…..az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik.” (Dániel 11.32).”

A könyvből kiemelt résznek itt vége. „Az eljövendő nagy reformáció” című könyv azonban – PDF formátumban – teljes terjedelemben letölthető itt: Eljovendo nagy reformacio

Elolvasásra javaslom!

Fordító: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások, utolsó idők
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A vég-idők „Illés” szolgálói – Andrew Strom bejegyzéshez

  1. csernakata szerint:

    Jó üzenet, már elég volt a puha megalkuvó tanításokból, aminek semmi de semmi gyümölcse nincs, vagyis jó gyümölcse! Köszi Sándor!

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s