Naponta halálra adva – David Wilkerson

HANDED OVER to DEATH DAILY by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/25328

Az Istenfélő Pál apostol teljes volt Szent Szellemmel és kijelentésekkel. Buzgó volt az imában és napi bensőséges közösségben volt Jézussal. Ennek ellenére arról számolt be, hogy állandóan megbotozták, rágalmazták, megvetették és gyalázták. Szapulták és támadták őt a jelleme(ssége) miatt, és gyalázták a nevét.

Pál nagyon sokat és nagyon gyakran szenvedett, még a saját szellemi gyermekeitől is. Maga sem értette, miért került szembe állandóan nehézségekkel és zaklatásokkal. Akik látták őt, az arcán állandóan sebek voltak, el voltak törve a csontjai, vagy a teste volt tele bántások nyomaival. Érthető módon ez komoly szenvedést okozott Pálnak. Itt volt egy Isten kegyelmének erőteljes, hűséges hirdetője és mindenhol, ahol csak megfordult, gyalázták és rágalmazták.

Az apostol azt mondta egy barátjáról, Onesiforusról, hogy “nem szégyellte a bilincseit. Ő ismert a legjobban, és nem gondolhatott arra, hogy valami rejtett bűn lenne az életemben!” (2 Timóteus 1:16).

Pál beszél arról is, hogy a hívőknek egy csoportja bátorította őt, akik “együtt szenvedtek vele a rabságban” (Zsidó 10:34). Azt mondta: “Ezek az emberek ugyanazt érezték, amit én.” Ők kitartottak Pál mellett a nehézségeiben, mert “egyfelől gyalázásokkal és nyomorgattatásokkal nyilvánosság elé hurcolták őket …. másfelől társai lettek azoknak, akik így jártak” (33. vers). Ezek a hívők az apostol “társaivá váltak a szenvedésekben”, mert ugyanaz a dolog történt velük, mint Pállal!

Ismerek egy mélyen szellemi szolgálót, aki sátáni támadásokat és üldöztetéseket szenvedett el éveken keresztül más hívőktől. Minden alkalommal, amikor láttam őt, megkért, hogy a szenvedései miatt imádkozzam érte. Örömmel eleget tettem ennek, de egy idő után, amikor a megpróbáltatásai nem múltak el, aggódni kezdtem. Végül, nyíltan megkérdeztem őt: “Nem értem, hogy miért vagy mindig annyira meggyötört. A leginkább Istenfélő szolgáló vagy, akit ismerek. Mindig bensőséges kapcsolatban vagy az Úrral imában és állandóan az Ő Igéjét tanulmányozva. Miért engedi meg neked az Úr, hogy folyamatosan ilyen megpróbáltatásokkal kelljen szembenézned?”

Most már megértettem, hogy ez az Istenfélő szolgáló naponta halálra volt adva, mert teli volt feltámadott élettel. Isten hatalmasan akarta őt használni, ezért Ő foglalkozott vele, hogy az életének minden területét halálra adja. Isten nem akarta, hogy valami is visszamaradjon, ami akadályozná Krisztus csodálatos megnyilvánulását benne.

Sátán támadta Pált, hogy elpusztítsa őt, mert ismerte Krisztus hatalmas megnyilvánulását és fényes ragyogását az életében!

© 2012 World Challenge. All rights reserved. PO Box 260, Lindale, TX75771-0260, (903) 963-8626.

Fordította: Abonyi Sándor

Megjegyzés: Az óemberünk “naponkénti halálra adása” a kereszt naponkénti hordozását jelenti, amit Jézus valójában minden követőjétől elvár, aki “hiteles keresztyén” akar lenni.

“Aki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám. Aki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és aki elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.” Máté 10:38-39.

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: helyreállítás, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s