A hálózat ereje – Ron McKenzie

Úgy tűnik sok gyülekezet képtelen kiszabadulni a hierarchikus formából, túlzottan ragaszkodva bizonyos meghatározó személyekhez, tekintélyekhez. Ha a gyülekezet válságba kerül és keresi a megoldásokat, nem jutnak el arra a felismerésre, hogy nem xy személlyel (tekintéllyel), nem is valamilyen módon (hagyomány szerint) végzett dologgal van a probléma, amiket ki kellene cserélni újra (a régit megfoltozni) , hanem maga a rendszer a rossz: a hierarchiának és a kontrollnak Isten népe között nincs helye, mert az a Sátán módszere, amit az általa kontroll alatt tartott világban is alkalmaz. Jó lenne, ha ezt végre felismernék a keresztyének. Sándor

keskeny út - narrow way

PDF formában letölthető itt: A hálózat ereje

A hagyományos társadalmakban és azok szervezeteiben nagyon erős hangsúly van a kontrollon. Hagyományos hatalmi szervezetek hierarchikus formákon keresztül irányítanak. Egy szervezet hierarchikus formája, a rend és az ellenőrzés (kontroll) biztosítására volt használatos, de a kreativitás és a spontaneitás megöléséhez vezetett.

A modern világban, a kontrollnak ilyen mértéke már nem fogadható el és a világ keresi a hierarchia kötelékéből való kibontakozást. A hierarchiákat hálózatokkal (network) helyettesítik. Egy erős hálózat lehetővé teszi, hogy különféle képességekkel és ajándékokkal rendelkező embercsoportok nagy hatékonysággal és produktivitással működjenek együtt. Az üzleti világ gyorsan áttért a hierarchikus formáról a hálózatra. A General Motors valaha az autógyártás minden területét birtokolta és kontrollálta. Egy erősen hierarchikus szervezet volt, a csúcsról kontrollálva mindent. Ellentétben a Nike-nak nem volt birtokában egyetlen gyár vagy áruház sem. A teljes folyamat minden területe – a tervezéstől a marketingig és a gyártásig – beszállítók hálózatán keresztül történik. A…

View original post 316 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s