Visszatekintés és előre tekintés – Abonyi Sándor

PDF formátumban letölthető itt: Visszatekintés és előre tekintés

Blog értékelés 2013

A Blogot kezdőként indítottam el 2012. július 1-én azzal a céllal, hogy veszélyre figyelmeztető kürtszó legyen sokak számára. A 2012. év egy induló év volt, amikor sok mindent meg kellett tanulnom: Blogot szerkeszteni, működtetni és folyamatosan korszerűsíteni stb.

A 2012-ben feltöltött máshonnan átvett, saját fordítások és saját írások után 2013-ban bővült a választék, mert többek kérésére MP3-as tanítások kerültek feltöltésre kb. 80 tanítás, amik között 2, 4, 6 részes tanítás sorozatok is vannak. Az MP3-as tanítások főként saját tanítások, amik az elmúlt 3-8 évben különböző gyülekezetekben elhangzott szolgálataim rögzített hanganyagai. Az év folyamán próbáltam a címlapon megadott Útmutató megadásával abban is segíteni, hogy a feltöltött írásos anyagok is átkonvertálhatók legyenek okos telefonokra és audio formában meghallgathatók azok számára, akik utaznak vagy mozgásban vannak, és ezért ez a forma kedvezőbb számukra.

A forgalomról néhány jellemző adat:

2013-ban összesen 206 tanítás került feltöltésre, amikből az év folyamán összesen több mint 41 ezer letöltés történt (napi átlag: 150, heti átlag: 1000), amit napi átlag 60, heti átlag 250-300 látogató tölt le. A visszatérő látogatók száma 1 000 főre becsülhető ( a Magamról és az About me oldalaka letöltők).

A Blog hatóköre:

A blog látogatók tábora gyakorlatilag az egész világon élő magyarság, de kisebb részarányban vannak angol nyelvű letöltések is. A letöltéseket 5 kontinensen, 55 országban jelzi ki a worpress szolgáltató. A letöltések megoszlása a következő:                

– Magyarország           32 000 letöltés (kb. 80%)

– Románia                       3 200 letöltés (kb.  8 %)

– Anglia                            1 700

– Szerbia                             400

– USA                                  400

A leggyakrabban letöltött írások:

– Paul Washer

          Tíz kifogás a modern gyülekezettel szemben

Az együtt-járásról a Biblia mércéje szerint

– Andrew Strom: Eljövendő nagy reformáció

– Robert Burnell: Fussatok ki a „keresztyénségből”

– Myron Horst és más szerzők: Házasság, válás, újraházasodás

– Frans Horsthuis: Látás a jövő egyházáról

– Ifj. Lehoczky József: Második Templom

Leggyakrabban letöltött MP 3 tanítás Abonyi Sándor: Keskeny út

Blogot jelenleg 38 személy követi (blog, email és Twitter)

Szeretnék néhány szót szólni a blog-kapcsolatokról, amiért nagyon hálás vagyok az Úrnak. A Blogomon lévő anyagok forgalmához közvetlen vagy közvetett módon való növeléséhez nagymértékben hozzájárult, hogy több más Blog is átvett tőlem írásokat és ezzel, mint valami „reflektor” sugározták tovább a saját – általuk elért – közösségük felé. Ezek közül szeretném kiemelni:

Magyarországon:

– Nochta Pál http://www.istenkereso.hu/,

– Guti Tünde http://www.gutitunde.eoldal.hu/,

– Cserna Kata http://elokovek1.blogspot.hu/,

USA-ban:            

– David Bolton Blogja http://christcenteredchristianity.com/,

Dávid Bolton írásaiból többet közzétettem magyar fordításban

Új-Zélandon:

– Ron McKenzie http://kingwatch.co.nz/

Ron McKenzie írásai közül tettem közzé a legtöbbet magyar fordításban.

A Blogom szellemi színvonalának biztosításához nagymértékben hozzájárultak a fent említett személyek: Nochta Pál, Ron McKenzie és David Bolton, akikkel folyamatos személyes, konzultatív, együttműködő kapcsolatban vagyok, akiknek a munkájáért külön hálás vagyok. Hiszem, hogy ezek Úrtól való kapcsolatok az Ő Egyháza építésében. Ő az, aki összekapcsolt bennünket.

Külön hálás vagyok a feleségem áldozatos munkájáért, aki munkatársam a Blog működtetésében: ír, levelez (hölgyekkel), lektorálja az írásokat és fordításokat és ezzel együtt aktív részese az egész Blog tevékenységnek. Hálás vagyok tovább egy másik házaspárnak is (Ferinek és Julikának), akiket az Úr rendelt mellénk ebben a szolgálatban és hűséges társaink és támogatóink ebben a munkában.

Az interaktivitásról néhány szó:

Esetenként az olvasók, ha tetszett egyes írásoknál rákattintanak (Like), de inkább hozzászólásokat (comment) írnak, amiért külön hálás vagyok. Neveket most nem felsorolva – mindenkinek köszönöm! Vannak bátrabbak, akik emailon is megkeresnek és egy futó kapcsolat alakul ki közöttünk, vagy esetenként sor kerül személyes találkozásokra is. A Blogot egyrészt egy közlő, publikáló tevékenységnek tartom, mert fontos, hogy folyamatosan szóljon a „kürt”. A vágyam azonban az, hogy személyes kapcsolatok is jöjjenek létre és a kapcsolatokon keresztül épüljön Jézus Krisztus Egyháza.

Összefoglalva:

A 2013-as évben azt látom, hogy kialakult egy állandó látogató kör és sokan meghallják a „kürt” hangját és sokan kezdik megérteni az Úr visszajövetele előtt a személyeknek és az egyháznak szóló hangsúlyos üzeneteket:

– van keskeny és van széles út, és egyáltalán nem közömbös, hogy melyiken járunk, ebből adódóan

– van egyrészt a Menyasszony és van másrészt a parázna (testies) egyház,

– Isten az Ő szellem által ezt a szétválasztást végzi ma, mert a világosság nem lehet közösségben a sötétséggel és az igazság sem a hamissággal.

– Nincs más alternatíva a hívők számára csak a szentségben, a keskeny úton való járás, ami az életre visz, minden más a halál útja.

– Kiemelt szerepet kapnak a szent – válás és újraházasodás nélküli – házasságok, és ehhez kacsolódva a keresztyén fiatalok együtt-járásának kérdése.

Örömmel és jó reménységgel tölt el, hogy már ebben az évben is ezek a voltak legkeresettebb témák. Év közben a fontos témákra ráirányítandó a figyelmet, elindítottam egy „Heti ajánlat” sorozatot, amit az időkötöttség miatt egy idő után nem tudtam tartani és nem is kívánom tovább vinni, de Aktuális ajánlatok címen – esetenként az archívumból kiemelt – szerintem nem kellő fegyelmet kapott – írásokra szeretném újból és újból ráirányítani a figyelmet.

Örömmel állapítom meg, hogy a tapasztalatom alapján Isten Igéje ma is működik! Élő és ható és elvégzi azt a munkát, amire kiküldetett. Másrészt jó látni, hogy Jézus valóban építi az Ő Egyházát, ha elég szabadságot adunk neki ebben és nem akarjuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést.

Előretekintés a 2014-re:

Igyekszem mindenben az Úrra figyelni 2014-ben (is). Ő fenntartja a változtatás jogát. Amíg nem szól közbe, hasonló mederben szeretnék továbbhaladni és bízom a látogatói kör bővülésében és több, mélyebb személyes kapcsolat kialakulásában. Fontosnak tartom, hogy mindig legyen friss „táplálék”, kemény eledel, amik a megkülönböztető képesség (igaz-hamis) kifejlesztését segíti elő, ezért igyekszem folyamatosan aktuális írásokkal ellátni a kedves érdeklődőket: általában 2-3 naponta van új írás.

Hiszem, hogy Krisztus egy „új tömlőben” akarja az Ő egyházát felépíteni; nem szervezeti – intézményes alapon, hanem kapcsolatokra építve, szív szerinti mély és őszinte közösségben és – egy Krisztusban való – egység alapján, a Szent Szellem által vezetve.

Bármi – a Blog tevékenység hatékonyságát és kiterjesztését növelő – javaslatot örömmel veszek. Javaslatokat kérem az email címemre küldeni: abonyis@gmail.com

Köszönöm mindenkinek a türelmét és az együttműködését a 2013-as évben és az Úr áldását kívánom mindenkinek a 2014-es évre.

Az Úr Jézus szeretetével

Abonyi Sándor                     

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Visszatekintés és előre tekintés – Abonyi Sándor bejegyzéshez

 1. Nagy Péter szerint:

  Isten erejét és szeretetét sugározd továbbra is kedves Sándor!
  Imádkozunk Érted is, hogy megláthasd Isten akaratát szolgálatoddal kapcsolatban.
  Péter Sopronból

  Kedvelés

 2. wica83 szerint:

  Hálás vagyok az Úrnak, hogy lassan 1 éve tudok erről a Blogról, s hogy a drága feleséged olyan nagy türelemmel és szeretettel segít emailen keresztül.Az Úr Áldjon titeket!! Szeretettel!! Nagyné K. Éva

  Kedvelés

 3. Sandor szerint:

  Azt adjuk, amit az Úrtól kaptunk, övé minden dicsőség. Sándor

  Kedvelés

 4. Dodó szerint:

  Kedves Sanyi!
  Istenünk jelenlétét, erejét, egészséget, örömöt, békességet kívánunk nektek feleségemmel együtt az új évben is! Nagyon nagyra értékeljük a veletek való kapcsolatot, különösen a mostani időkben ezek értékesek számunkra. Üdvözlettel: Lehotzky József (Dodó)

  Kedvelés

 5. Szekeres Istvan szerint:

  Koszonom

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s