A törvényszegés szelleme – David Wilkerson

THE SPIRIT of LAWLESSNESS by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/25407

“Működik már a törvényszegés titkos bűne” (2 Thessz 2:7).

Az a görög szó, amit ebben az igeszakaszban Pál a gonoszságra használ szó szerint “törvényszegést” jelent”. Ezért a “törvényszegés” titkos bűne azt jelenti, hogy sokan a törvény és a korlátok figyelembe vétele nélkül cselekednek.

Ez a “törvényszegés” azonban nem egyszerűen az emberi szabályok elleni lázadás. Nem valami miatt lázadás a polgári hatóság ellen vagy rablás, nemi erőszak vagy gyilkosság elkövetését jelenti. Ezek a dolgok kivívják Isten haragját, de a törvényszegés titkos bűne sokkal mélyebbre megy. Ez egy nyílt elutasítása az igazságnak, ami Krisztusban van, Isten Szent Igéjének a félretolása és a Szentírás korlátozásai elleni lázadás!

A “törvényszegés” szelleme burjánzik a nemzetünkben ma. Ez az erő hat a törvényhozásra, hogy száműzze Istent a társadalmunkból, ami azonos azzal a szellemmel, ami jelen volt, amikor a Sátán kitartóan győzködve megtévesztette Évát: “Isten engedékeny; nem fogja megbüntetni az engedetlenséget. Megeheted a gyümölcsöt és engedhetsz a vágyaidnak, nem fogsz meghalni!”

Ma a Sátán ugyanezzel a hazugsággal igyekszik meggyőzni a hívők sokaságát, hogy engedhetnek a bűnös vágyaiknak anélkül, hogy bármi büntetés lenne a következménye. Ez egy démoni mesterkedés, ami kiforgatja Krisztus kegyelemről szóló evangéliumát és a kicsapongás üzenetévé változtatja. Tragikus módon sok langyos keresztyén átadja magát a törvénytelenség szellemének.

Pál mondja, hogy az Antikrisztus eljön hatalommal és az emberek a saját bűneik miatt vakok és megtévesztettek lesznek:

Akinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, és a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, akik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő üdvösségükre.   (2 Thessz. 2:9-10).

A Sátán finom ravaszsággal az emberek sokaságát téveszti meg, elhitetve velük egy óriási hazugságot, ahogyan Évát is elhitette: “Isten nem bünteti meg a bűnt!”

Pál azt mondja, hogy ez a megtévesztés el fog jönni “minden csalárdsággal azokra …….., akik nem fogadták be az igazság szeretetét az üdvösségükre. ” (10. vers). Majd hozzáteszi: “És azért bocsátja rájuk Isten a tévelygés erejét, hogy higgyenek a hazugságnak;(11. vers).

Az apostol tulajdonképpen a következőt mondja: “Azok, akik megtagadják az Isten Igéjének való engedelmességet és tiszteletet, azok egy erőteljes hitető szellem hatása alá kerülnek. Először csak cinkosan kacsintanak a bűnük miatt és megindokolják azt, de hamarosan lázasan kutatni fognak egy könnyű kegyelem után. Ki fognak találni egy olyan kegyelmet, ami távol esik Isten akaratától. Az Ő kegyelme sosem a megengedést, hanem mindig a bűnbánatot és a megtérést munkálja.”

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) A törvényszegés szelleme – David Wilkerson bejegyzéshez

 1. Guti Tünde szerint:

  Abszolút egyetértek David Wilkersonnal!

  ‘Ez a “törvényszegés” azonban nem egyszerűen az emberi szabályok elleni lázadás… Ez egy nyílt elutasítása az igazságnak, ami Krisztusban van, Isten Szent Igéjének a félretolása és a Szentírás korlátozásai elleni lázadás!’

  “Működik már a törvényszegés titkos bűne”, azaz az antikrisztusi, babiloni szellemiség már az Egyházban végzi eltévelyítő munkáját.

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Tünde! Köszönöm az észrevételed.

   Számomra megdöbbentő, hogy milyen sok jelét látjuk annak, hogy az utolsó napokban élünk és sokan vakok rá, hogy ezt észrevegyék. Fújni kell a kürtöt, hátha valakik felébrednek!

   Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s