Bizonyságtevő élet – David Wilkerson

 PROOF of THE FACT by David Wilkerson

 http://sermons.worldchallenge.org/en/node/26074

 PDF formában letölthető itt: Bizonyságtevő élet

“A királyságnak ez az evangéliuma fog hirdettetni az egész világon bizonyságul minden népnek és akkor jön el a vég”   (Máté 24:14).

Sok gyülekezetben megpróbálják ma Jézus visszajövetelének közelségét a jelekből olvasva meghatározni. Látunk ilyen jellemző eseményeket, mint jeleket; például a zsidók visszatérése Izraelbe. Jézus második eljövetelének egyik legvilágosabb meghatározását mégis a fenti vers határozza meg. A vég csak azt követően jön el, ha az evangélium egy bizonyságtevő élettel alátámasztva kerül kihirdetésre minden népnek.

Jézus ebben a versben a “tanú” szóra ugyanazt a görög szót használja, mint a “bizonyság.” Ez pontosan a következőt jelenti: “bizonyságtevő élettel való tanúskodás.” Jézus a fenti igében nem csupán az evangélium kihirdetéséről beszél, hanem egy bizonyságtevő élettel való tanúskodásról. Jézus azt mondja: az általunk kihirdetett evangélium csak akkor lesz eredményes, ha az az életünk mindennapjaiban bizonyítva kerül bemutatásra.

Tekintettel arra, hogy az amerikai nemzetben evangéliumi gyülekezetek ezrei vannak, ezért azt gondolhatnánk, hogy ez egy erős bizonyságtétel az evangéliumról. Sok gyülekezet azonban megalkudott az evangélium igazi üzenetét illetően. Tény, hogy sok evangéliumi gyülekezetben az evangélium hirdetéseket nagyon kevés életbizonyság támasztja alá; vagyis Krisztus nem igazán Úr az emberek életében. Valójában nincsenek hiteles bizonyságtevők a városok és a nemzetek számára.

Természetesen vannak kivételek. Egy baptista pásztorra gondolok, aki eltervezte, hogy egy óriási gyülekezetet épít fel. A gyülekezete gyorsan nőtt és elkezdte tanulmányozni a gyülekezet-növekedési mozgalmat. Ekkor összezavarodott az élete, elkezdett imádkozni és keresni az Urat. Nemsokára azonban feladta a nagy sokaságról szőtt álmát és saját életével elkezdett bizonyság lenni arra, amit hirdetett.

A legutóbbi prédikációja alkalmával egy óriási képernyőt helyezett el a gyülekezettel szemben. A következőt mondta nekik: “Isten szelleme beszélt hozzám a gyülekezetben lévő bűnökről és ma minden szem meg fogja látni azokat!”

Ezt követően egyik bűnt a másik után vetítette ki a képernyőre: paráznaság, házasságtörés, alkoholizmus, droggal való visszaélés, pornográfia. Azt követően elkezdte az igehirdetését:

“Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy éppen most kezdjünk el egy nagy gyülekezetet építeni. Nekünk a Krisztusban megélt élet szentségét kell először helyreállítanunk, mielőtt bármi mást tennénk. Először meg kell élnünk az evangéliumot!”

Ma Isten szelleme rendkívüli módon munkálkodik abban a gyülekezetben. Emberek sokasága jön az Úrhoz, rendezve az életüket, mert egy olyan evangéliumot hallanak, amit a hívők megélt bizonyságai támasztanak alá.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, gyülekezetépítés, helyreállítás, Szentség, Tanítások, utolsó idők
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s