Isten és a gazdaság – Ron McKenzie

PDF formátumban letölthető itt: Isten es a gazdasag

Ebben a digitális könyvben Ron McKenzie keresztyén közgazdász három – gazdasági kérdésekkel foglalkozó – keresztyén írását foglaltuk össze, amik önálló írások formájában is megtalálhatók a Blogon. Az alábbi címeken érhetők el:

–  Útmutatások a gazdasági életre vonatkozóan

– Jézus és a gazdasági élet

– Szegényekről való gondoskodás

Az egybefoglalással egyrészt az volt a cél, hogy ezeket az egymáshoz kapcsolódó írásokat együtt lehessen kezelni, másrészt Nochta Pál testvéremmel (https://istenkereso.hu) arra az elhatározásra jutottunk, hogy mint összefüggő hasznos, gyakorlatias anyagot a civil gazdaság vezetőihez is eljuttassuk: helyi polgármesterek, kormánytisztviselők.  Folyamatban van a feltöltése az országos Széchényi könyvtár honlapjára is, hogy bárki számára elérhető lesz. Nochta Pál egy helyi önkormányzat külsős bizottsági tagjaként, és jómagam pedig közgazdasági szakképzettségemnél fogva úgy ítéltük meg, hogy az anyag sok konkrét, hasznos útmutatást ad a mindennapi gazdasági élethez; mindezt Isten szemszögéből a Biblia igéi alapján. Ezzel a céllal írtunk egy közös ajánlást is az ily módon egybeszerkesztett könyv elejére. A szerzővel Ron McKenzie-vel több mint tíz év óta van levelező kapcsolatom és sok más építő írását is lefordítottam, amik mind megtalálhatók a Blogon. Ron, mint elmondta, külön indíttatást kapott az Úrtól az Ószövetségi törvények ilyen értelmű tanulmányozására és Isten szelleme megnyitotta számára ezek szellemi üzenetét és adott neki megértést arra vonatkozóan, hogy gyakorlatias módon a mai közgazdasági élet nyelvén tudta megmagyarázni azokat.  Az írásainak ilyen célra történő felhasználását nagyra értékeli és messzemenően támogatja.

Ha bárki rendelkezik hasonló kapcsolatokkal a civil élet területén és az Úr arra indítja őt, hogy hasonló módon felhasználja ezt a könyvet, akkor tegye azt jó lelkiismerettel és teljes szabadsággal, az Úr áldásával.

Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Magyar tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s