Isten felemelt egy embert – David Wilkerson

GOD RAISED up A MAN by David Wilkerson

 http://sermons.worldchallenge.org/en/node/26169

Nehémiás napjaiban, Jeruzsálem falai romokban hevertek, a város valójában egy kőrakás volt. A templom is teljesen le volt rombolva, nem maradt szemtanú sem. Az Izraelt körülvevő gonosz hatalmak erősen üldözték őket és kigúnyolták minden cselekedetüket.

Mi volt Isten válasza egy ilyen lerombolt állapotban? Küldött egy jól képzett hadsereget, hogy segítsenek? Küldött egy palota-őrséget, hogy rajtaüssön az ellenségeken? Nem, Isten felemelt egy embert, Nehémiást.

Nehémiás olyan ember volt, aki Istentől való terheket hordozott a szívén. Idejét imádkozással, böjtöléssel és gyásszal töltötte; összetört Izrael állapota miatt. Folyamatosan és mélyrehatóan tanulmányozta Isten Igéjét, megragadta a próféciákban leírtakat, és a Szellem vezetése alapján mozdult.

Jóllehet Nehémiás pohárnokként szolgált a Perzsia királya mellett, mégsem vállalt közösséget  a körülötte lévő gonoszsággal. Minden érzékiség, erkölcstelenség és istentelenség közepette megmaradt olyannak, akit Izraelben úgy ismertek meg, mint aki szentségben jár az Úrral. Mindenki aki hallotta őt beszélni, megtisztult a lelke. Hamarosan egy szentség- ébredés söpört végig Izraelben.

És minekutána megtisztítják magokat a papok és a Léviták, megtisztítják a népet is, s a kapukat és a kőfalat.   (Nehémiás 12:30).

Isten házát is megtisztították; kidobtak minden testiességet. Nehémiás munkásokat küldött a templomba és azt mondta nekik:

Igen gonosznak tetszik pedig ez nekem s kivetettem Tóbiás házának minden edényeit abból a kamarából; És parancsolatomra megtisztították a kamarákat, és visszahordattam azokba Isten házának edényeit, az ételáldozatot és a tömjént.”   (lásd Nehémiás 13:8-9).

Szeretteim! Ez Isten elgondolása az ébredésről! Meg kell tisztítani a szívetek minden kamráját attól, ami tisztátalan és szentségtelen. Az Úr azt akarja, hogy a sötétség számára ne maradjon bennünk hely.

Hol tett szert Nehémiás egy olyan szellemi hatalomra, ami a megalkuvókban rémületet váltott ki és visszahozta az Istenfélelmet a templom iránt? Nem a királytól és nem is az egyházi püspököktől kapta azt; és nem is egy Biblia iskolában tanulta.

Nem. Nehémiás a térdén, sírva, összetörve, Isten szívének megismerésén fáradozva szerezte hatalmát. Az ima embere volt, aki képes volt nemzete összes bűnét a szívére venni és az Úr elé vinni:

Oh, legyen figyelmes a te füled, és szemeid legyenek nyitva, hogy meghallgassad a te szolgádnak könyörgését, mellyel én könyörgök most előtted nappal és éjjel ….. vallást teszek az Izráel fiainak bűneiről, melyekkel vétkeztünk te ellened, én is s az én atyámnak háza vétkeztünk! Felette igen vétkeztünk ellened, és nem tartottuk meg a parancsolatokat,”  (Nehémiás 1:6-7).

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, helyreállítás, Szentség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Isten felemelt egy embert – David Wilkerson bejegyzéshez

  1. Guti Tünde szerint:

    “Jóllehet Nehémiás pohárnokként szolgált Perzsia királya mellett, ő nem vállalt közösséget a körülötte lévő gonoszsággal. Minden érzékiség, erkölcstelenség és istentelenség közepette megmaradt olyannak, akit Izraelben úgy ismertek meg, mint aki szentségben jár az Úrral. Mindenki aki hallotta őt beszélni, megtisztult a lelke. Hamarosan egy szentség- ébredés söpört végig Izraelben.”

    Ilyen emberekre van szükség ma is! Szentségben és imádságban járó férfiakra és nőkre.

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s