A keresztény élet: Az önmagunknak való meghalás (The Christian Life: Dying to Self)

Ez szükséges ahhoz, hogy kiformálódhasson bennünk a Krisztus. Sándor

Fókuszban az Ige / The Word in Focus

 – by John MacArthur

Mit is jelent ez: önmegtagadó életet élni, és önmagunk számára meghalni? Mit jelent ez valójában? Végiggondoltad-e már ezt valaha is? Tekints erre például így:

Amikor mások elhanyagolnak, nem bocsátanak meg neked, vagy szándékosan semmibe vesznek, s ez fáj neked, és bánt a mellőzöttség, de a szíved mégis boldog, mert méltónak ítéltettél arra, hogy Krisztusért szenvedj – az az önmagadnak való meghalás.

Amikor jót teszel, és mégis becsmérelnek; amikor kívánságaidat keresztülhúzzák, tanácsaidat figyelmen kívül hagyják, és véleményedet kigúnyolják, de nem engeded, hogy harag gerjedjen szívedben, és nem véded meg magad, hanem az egészet türelmesen, szeretetteljes csendben elviseled – az az önmagadnak való meghalás.

És amikor kedvesen és türelmesen elviselsz bármely gyalázatot, bármely rendszertelenséget, bármely bosszúságot; amikor meg tudsz állni szemtől szembe a butaságokkal, szertelenségekkel és lelki érzéketlenségekkel, és elviseled azokat, ahogyan Jézus is tette – az az önmagadnak való meghalás.

Amikor elégedett vagy bármilyen étellel, bármennyi pénzzel, bármely…

View original post 479 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s