Az öltözék, melyet Megváltónk mindig hordott! (The Garment Which the Savior Always Wore by James Smith)

Manapság még keresztyén körökben is ritkán esik szó az alázatosságról és ez nem jól van így! Pótoljunk most be egy keveset a mulasztásunkból. Sándor

Fókuszban az Ige / The Word in Focus

James Smith (1802—1862)

Az egyik, igen-igen értékes istenfélő tulajdonság nem más, mint az alázatosság — mert telve van szépséggel, kedvességgel és dicsőséggel. Ez az az öltözék, melyet Megváltónk is mindig hordott. Ez az a jellemvonás, amely olyan vonzóvá tette mindazt, amit Urunk tett és mondott. Ez egyike legszebb öltözékeinknek, és e nélkül a szív általában mezítelen: „Mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel!” (1Pét. 5:5)

Mivelhogy híjával van az alázatosságnak — az Egyház szét van szaggatva és sokfelé lett szakítva a megosztások miatt. Az alázatosság hiánya miatt — a hívők számos megpróbáltatást és kereszteket okoznak maguknak, és a bajok és lelkiismeret-furdalások keserű magjait vetik el. 

Ha igazán alázatos lennék, boldognak kellene lennem, hiszen az ilyenekkel lakozik az Úr, Jahve: „Mert így szól a magasságos és felséges, aki örökké lakozik, és akinek neve szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megrontottal és alázatos szívűvel is, hogy megelevenítsem az alázatosok…

View original post 446 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Szentség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Guti Tünde szerint:

    Ámen! Valóban nagyon fontos erről újra és újra beszélni!

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s