Az Úrnak volt egy embere – David Wilkerson

THE LORD had A MAN by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/26098

Volt egy nagyon nehéz időszak Izrael életében amikor romlottság, hitehagyás és teljes hanyatlás volt az egész országban. Ebben az időben még véletlenül sem történt semmi jó Izraelben. Izrael főpapja, Éli semmittevő, öntelt ember volt, aki tétlenül nézte hogyan züllesztik le fiai a papságot. Éli főpapsága idején megszokott dolog volt a templomban a paráznaság és a házasságtörés.  Éli megszokta, hogy kényelmes életet éljen, és hagyta a dolgokat megtörténni.

Egy bizonyos ponton az Úr leírta az “Ikábód” szót, ami azt jelenti, hogy “Isten dicsősége eltávozott” az egész vallási rendszer fölül. (1 Sámuel 4.21) Megnövekedett a sátáni erők hatalma, Isten munkája természetes szinten nem volt látható, és a helyreállás esélye teljesen valószínűtlennek látszott.

Az Úrnak azonban volt egy embere; ott helyben, az egész idő alatt – egy kisgyerek, akit Sámuelnek hívtak. Miközben minden körülötte lévő szolgáló elmerült a paráznaság és a étkezés örömében, Sámuel megtanult az Úr hangjára figyelni.

Amikor bizalmasabb barátságba került az Úrral, a Szent Szellem prófétai szót adott neki. Sámuel Isten hatalmának élő bizonyságává vált!

A Szentírás azt mondja, hogy amikor Sámuel felnövekedett, az Úr egyetlen szava sem esett a földre, ami azt jelenti, hogy mindig erővel és hatalommal beszélt. Emiatt az Istentől való hatalom miatt, egyetlen nemzet sem volt képes felemelni a kezét Izrael ellen több mint negyven éven keresztül.

Sámuel pedig felnövekedik, és az Úr vele van, és semmit az ő igéiből a földre nem hagy esni. És megtudja egész Izrael Dántól Bersebáig, hogy Sámuel az Úr prófétájául rendeltetett. És az Úr kezd ismét megjelenni Silóban, mert kijelentette magát az Úr Sámuelnek Silóban, az Úrnak beszéde által.   (1 Sámuel 3:19-21).

Az Úr csupán egyetlen embert emelt fel bizonyságul egy egész nemzet számára. Istennek nincs szüksége hadseregre, emberi szervezetre, semmiféle “új dologra.” Az Úrnak csupán egyetlen elkötelezett igaz emberre volt szüksége, aki feltétel nélkül szolgálta Őt!

Fordította: Abonyi Sándor

Kapcsolódó írás: Az “Élik” cselekedete előhívja a “Sámueleket”

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Magyar tanítások, Szentség, utolsó idők
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s