Pünkösd napján – David Wilkerson

On  the day of Pentecost by David Wilkerson

 http://sermons.worldchallenge.org/en/node/26641

Milyen evangéliumot hirdetett Péter Pünkösd napján a tömegnek? A Biblia a következőt mondja nekünk az emberek reagálásáról, amikor az apostol bizonyságtételét hallották:

“A szívükben megkeseredtek, és azt mondták Péternek és a többi apostolnak: Mit cselekedjünk, atyámfiai, férfiak? Péter pedig azt mondta nekik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.”   Ap.csel. 2:37-38.

Péter nem azt mondta ezeknek az embereknek, hogy csak “higgyetek és megmenekültök.” Nem is arra kérte őket, hogy egyszerűen csak hozzanak egy döntést és szavazzanak Jézusra. Nem! Azt mondta nekik, hogy először térjenek meg, utána keresztelkedjenek meg (merítkezzenek be) és engedelmeskedjenek Jézus Krisztusnak!

Milyen evangéliumot hirdetett Pál a pogány athéniaknak a Mars dombon? Teljesen nyíltan a következőt mondta nekik: “Isten most megparancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:     Ap.csel. 17:30.

Ezek a görög bölcsek nem tartottak bűnbánatot, hogy higgyenek Istenben. Azt mondhatnánk, hogy az volt kedvenc időtöltésük, hogy sok istenben “higgyenek” – először az egyikben és azután egy másikban. Valahányszor jött hozzájuk valaki és meggyőzően beszélt egy istenről, ők elhitték azt. Hittek, de közben bűnben éltek. Nem elég csupán hinni!

Pál a következőt mondta ezeknek az embereknek: “Nem! Nem! Jézus nem egyszerűen egy további isten az isteneitek sorában. Jézushoz nem viszonyulhattok úgy, mint a többi isteneitekhez. Jézus azért jött, hogy megmentsen benneteket a bűneitekből. Ő megparancsolta minden követőjének, hogy térjen meg és hagyja el bűneit!”

Később Pál a megtérésnek, a bűnbánatnak ugyanazt az evangéliumát hirdette Agrippa királynak:

“Nem voltam engedetlen a mennyei látás iránt; hanem először a Damaskusbelieknek és Jeruzsálembelieknek, majd Júdeának egész tartományában és a pogányoknak hirdettem, hogy bánják meg bűneiket és térjenek meg az Istenhez, a megtéréshez méltó cselekedeteket cselekedvén.”    Ap.csel. 26:19-20.

Pál tulajdonképpen a következőt mondja: “Mindenhol a megtérést, a bűnök megbánását hirdettem. A valódi megtérést egyedül a megváltozott cselekedetek bizonyítják!”

Ezek az igeszakaszok világossá teszik számunkra, és semmi kétség afelől, hogy az első (apostoli) gyülekezetek ugyanazt az evangéliumot hirdették, amint Keresztelő János és Jézus is hirdetett: “Térjenek meg és bánják meg bűneiket, hogy megbocsáttassanak a bűneik!”

© 2012 World Challenge. All rights reserved. PO Box 260, Lindale, TX75771-0260, (903) 963-8626.

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, helyreállítás, Tanítások
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Pünkösd napján – David Wilkerson bejegyzéshez

 1. Abonyi Péter szerint:

  Tetszik. Peti

  Kedvelik 1 személy

 2. Guti Tünde szerint:

  Nagyon jó és tömör.
  “Pál tulajdonképpen a következőt mondja: “Mindenhol a megtérést, a bűnök megbánását hirdettem. A valódi megtérést egyedül a megváltozott cselekedetek bizonyítják!”” – Így igaz, ámen!

  Kedvelik 1 személy

  • Sandor szerint:

   Ha “megtéréskor” elmarad a mély bűnbánat, a bűn meggyűlölése, akkor várhatóan nem lesz megváltozott cselekedet sem. Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s