Az elválasztás – Horváth István

Ez az írás mindig aktuális és szellemi mélységeket hordoz. Van, aki megérti és van, aki nem. Egy olyan egyszerű ember írta, aki nem a teológián és nem a “gyülekezetben” tanulta Isten ismeretét, hanem közvetlenül Istentől. Nyissuk ki a szívünket és szellemi értelmünket és tanuljunk belőle. Sándor

keskeny út - narrow way

A mai időkben egyre inkább látszik egy elkülönülés a keresztények között. Most nem csak a különböző új felekezeteket alapító csoportokról beszélek, vagy azokról a lassan „mozgalommá” váló keresztényekről, akik egyik vallási csoporthoz sem ragaszkodnak, csak Krisztushoz, és egyszerűen csak „keresztényeknek” nevezik magukat (velem együtt).

Most egy szellemi elválasztódásról beszélek, amely felekezeti és tanításbeli hovatartozástól függetlenül mindenütt megfigyelhető, ahol keresztények összegyűlnek.

Ugyanazt valló, egy gyülekezetbe járó, baráti, sőt testvéri közösségben lévő emberek egyszerre csak már nem értik egymást, és kezdenek más utakon járni, pedig ugyanazokat a tanításokat hallják, és ugyanazokat a könyveket olvassák. Egyszerre csak valami közéjük áll, mint egy láthatatlan fal.

Valami történt. Egyikük megváltozott.

„Egyes számú testvér” azt gondolja, hogy „kettesszámú testvér” eltévelyedett az igaz hittől, és valami szektás tanítás vagy talán démoni szellem kerítette hatalmába. „Kettes számú testvér” csodálkozik: „hogy lehet, hogy nem érted, amiket mondok? Ezek Istentől való dolgok! Itt vannak a Bibliában! Ezeket nekem Isten tanította!”

View original post 2 993 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezetépítés, Keresztyénség, Szentség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Az elválasztás – Horváth István bejegyzéshez

 1. febe777 szerint:

  Kedves Sndor,

  utaltl egy rsra David Wilkerson-tl, ez az?

  *Megtisztt breds – David Wilkerson *

  SHALOM, LDS:

  4Mz 6,24-26 24. ldjon meg tgedet az r, s rizzen meg tgedet. 25. Vilgostsa meg az r az orczjt te rajtad, s knyrljn te rajtad. 26. Fordtsa az r az orczjt te red, s adjon bkessget nked.

  SZAB VA – FB-ESZTER 2626 NAGYMAROS, VCI T 68. +36-30/489-7977

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s