Legnagyobb gondunk: a növekedés – Szabados Ádám


Beszámoló az indiai evangéliumi mozgalom sajátosságairól.

„Legnagyobb gondunk a növekedés” – hangzott a válasz, miközben vendéglátóm citromos meleg vízbe áztatta zsíros ujjait. Majd előrehajolt, barátságosan felém fordította fejét, melyet egy korábbi gerincműtét miatt csak felsőtestével együtt tudott forgatni, és sugárzó arccal folytatta: „Nehéz lépést tartanunk a Szentlélekkel. Annyi új gyülekezet jön létre, hogy a vezetők megfelelő képzése jelenti számunkra a legnagyobb kihívást. Nyugatról a bővölködés evangéliumát hirdető prédikátorok érkeznek hozzánk, akik félrevezetik az embereket. Stadionokat töltenek meg, gyógyulást és anyagi gyarapodást ígérnek, bűnről, megváltásról, Krisztus keresztjéről, üldöztetésről azonban nem beszélnek. Aztán hazamennek, és maguk mögött hagynak egy csomó megtévesztett embert, akik bár ‘elfogadták Jézust’, az evangéliumot valójában soha nem hallották.” „Hogyan szálltok szembe ezzel?” – érdeklődtem. „Képzéssel. Az a célunk, hogy 2020-ig kétezer fiatal vezetőt képezzünk az új gyülekezetek számára, olyan vezetőket, akik szilárdan állnak a Biblia tanításai mellett és iránymutatást tudnak adni a megtérők számára is.”

A teljes írás elérhető itt:  Beszámoló Indiáról

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: evangélium, evangelizálás, Gyógyulás-szabadulás, gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Legnagyobb gondunk: a növekedés – Szabados Ádám bejegyzéshez

 1. Balázs Ida szerint:

  Nagy baj ez, bizony! Olvasom, hogy milyen csodásan csinálják: az Úr erejében, és a Szent Lélekre hallgatva, Általa, és az Ő vezetésében imádkoznak egy-egy településért, az ott lévő emberekért, és néhány hónap múlva, mennek bizonyságot tenni….! És, hogy így “szaporítja vala az Úr minden napon az üdvözülőket”! Ahogyan az az Igében is írva van! És hogy, az ott lévő, vezetőknek elhívott testvéreknek, nincs másuk, csak a Szent Lélek, a Kenete, és egy Bibliájuk….! ( “Segédanyag” nincs….!) Mint az apostolok korában!!! Mindent Isten cselekszik ! Még csodákat is tesz! Az “erőtlenségükben” mutatkozik meg, az Úr ereje….!
  És most hívnak “mestereket” , és megszállják a nyugati, haldokló kereszténységből , Amerikából ( és máshonnan) jött “tanítók” őket, és “vezetőket” képeznek ki! Azok, akikről tudjuk, ( és most is olvashattuk: https://keskenyut.wordpress.com/2013/03/30/cool-keresztyenseg-andrew-strom/“ )hogy végük, betegek,….!

  És nem tudják, hogy mindig ez volt! Minden ébredés vége akkor lett, amikor az emberek neki álltak, hogy kivegyék Isten kezéből a munkát….! Amikor “megtanulták, hogy hogy kell csinálni”…!

  Kedvelés

 2. Sandor szerint:

  Igen! Mindaz, amit a mai keresztyének előnynek és szükségesnek gondolnak, az valójában hátrány. Ha emberek, akik sosem láttak gyülekezetet, de Jézusba vetett hittel megcselekednék mindazt, ami a Bibliában le van írva, a Szent Szellem vezetésével és erejével sok fantasztikus dolgot vinnének véghez: mint az első században! Sándor

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s